فرودگاه سردار جنگل رشت کجاست؟ شهر رشت مرکز استان گیلان یکی از استان های شمالی ایران است. از این شهر به شهر همیشه بیدار یاد می کنند. این شهر پرجمعیت ترین شهر بین شهرهای سه استان حاشیه دریای خزر است. همچنین آن را سومین شهر گردشگرپذیر ایران می دانند.
از جاذبه های گردشگری این شهر می توان عمارت پست میدان شهرداری رشت، ساختمان هتل ایران سابق، عمارت کلاه فرنگی، خانه میرزا کوچکخان، پارک مفاخر، موزه میراث روستایی گیلان و بسیاری دیگر را نام برد.
این شهر همچنین دارای غذاهای محلی بسیار همچون میرزا قاسمی، باقلاقاتوق، چغرتمه، اناربیج، نازخاتون و بسیاری غذای دیگر را برشمرد. گلدوزی، گلیم، بامبو بافی، خراطی، سفالگری، رشتی دوزی، حصیر بافی و چموش دوزی از صنایع دستی این شهر به حساب می آیند.
برای سفر به این هم از راه زمینی و هم از راه هوائی می توانید اقدام نمائید. برای این بخش با معرفی فرودگاه رشت با شما همراه خواهیم شد. برای خرید بلیط هواپیما می توانید از سایت مستر بلیط خرید خود را انجام دهید.
تاریخچه فرودگاه سردار جنگل رشت
در سال 1317 شمسی به علت احساس نیاز روز افزون مردم مناطق شمالی ایران به حمل و نقل سریع تصمیم به احداث فرودگاهی در شهر رشت گرفته شد. باند این فرودگاه در کنار کارخانه الکتریک ایران رشت (لامپ سازی) خیابان رودباری کنونی قرار داشت که نزد اهالی قدیم این شهر، به زمین طیاره یا بالون صحرا معروف است.
فرودگاه شهر رشت که سالها با نام سلیمان داراب نیز خوانده میشد، در ۱۸ خرداد ۱۳۲۶ به همت محمود ضرابی، نماینده وقت اداره هواپیمایی کشوری در گیلان به صورت رسمی افتتاح شد.
در ابتدا روزهای دوشنبه و پنج شنبه در مسیر هوایی رشت-تهران-تبریز و بالعکس پروازهائی ارائه میشد. سال ها بعد این فرودگاه که برای چندین سال تعطیل بود به محل کنونی فرودگاه رشت انتقال پیدا کرد. و کلیه تاسیساتش را نیز به محل جدید منتقل کردند.
در سال 1347 فرودگاه مدرن رشت به صورت رسمی معرفی و افتتاح شد. به علت تحریم هائی که در سال 1389 ایجاد شده بود تصمیم بر این گرفته شد که سوخت گیری پروازهای استکهلم و هامبورگ از فرودگاه رشت انجام پذیرد.
این تصمیم بر اساس صرفه جوئی در میزان سوخت توسط هواپیماها گرفته شد زیرا فرودگاه رشت از لحاظ ارتفاع از سطح دریا منجر به بیشینه سوختگیری و تنها مسیر خط پروازی کناره دریاچه کاسپین (خرز) است و از این لحاظ مقرون به صرفهترین خط پروازی کشورهای حوزه اسکاندیناوی و اروپای مرکزی میباشد.
درباره فرودگاه سردار جنگل رشت
این فرودگاه در نزدیکی شهر رشت، در قسمت شمالی و 7 کیلومتری آن و در ارتفاع 12 متری پایین تر از سطح دریا قرار گرفته است. مالکیت این فرودگاه را شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران دارد وگرداننده آن اداره کل فرودگاههای گیلان می باشد.
وجود فرودگاه در مرکز استان گیلان یعنی رشت، باعث شده است این فرودگاه پوشش دهنده کلیه سفرهای پروازی استان گیلان و همچنین استان های همسایه آن باشد. این فرودگاه دارای یک باند پروازی به طول 2،917 متر میباشد. باند فرودگاه هماکنون توانایی پذیرش ایرباس A380 و بوئینگ ۷۴۷ را ندارد.
مساحت این فرودگاه 220 هکتار و ظرفیت 100 پرواز خارجی و داخلی را به طور روزانه دارد. فرودگاه رشت در بین پرترددترین فرودگاه های کشور در رتبه سیزدهم قرار دارد. طبق آماری که در سال 2016 منتشر شده است از این فرودگاه ۳٬۸۵۳ پرواز انجام شده است که این تعداد پرواز توانسته اند ۳۸۵٬۹۱۰ نفر مسافر و ۳٬۴۸۳٬۳۹۶ کیلوگرم بار را جا به جا کنند.
از طرح های توسعه ای این فرودگاه می توان به احداث تاکسی وی موازی، ساماندهی زهکشها و کانالهای آب اطراف باند و جلوگیری از صدمه به سازه باند، تغییر مسیر رودخانههای ابتدا و انتهای باند، انتقال محل پایگاه هوا-دریا مستقر در حاشیه استریپ پروازی، جانمایی برای احداث ساختمان تشریفات جدید، احداث ساختمان جهت خدمات رسانی در شرایط بحران، اعم از زلزله و برف اشاره کرد.
متاسفانه این فرودگاه به علت عدم نصب تجهیزات دید افقی پرواز جهت نصب سیستم روشنایی و تقرب پرواز، طول باند فرودگاه سردار جنگل رشت که ۲۹۰۰ متر است و میبایست حداقل ۳۵۰۰ متر باشد، عدم بروزرسانی سیستمهای کمک ناوبری مثل ILS, DME ,D.VOR و رعایت الزامات ICAO مجوز پروازهای خارجی را نتوانسته دریافت کند.
بخشهای مختلف فرودگاه رشت
این فرودگاه دارای دو ترمینال پروازی که برای انجام پروازهای خارجی و داخلی از آنها استفاده می شود و یک ترمینال CIP است. زمانی که وارد فرودگاه می شوید ابتدا از ترمینال خارجی گذر کرده و سپس به ترمینال داخلی خواهید رسید. در بین مسیر نیز پارکینگ های مخصوص فرودگاه قرار دارند.
ترمینال داخلی مساحتی برابر با 6000 متر مربع دارد. این ترمینال که در سال 1392 افتتاح شد بخش جدید این فرودگاه میباشد. ترمینال جدید با طراحی مدرن و تسهیلات رفاهی مناسب ساخته شده است. عدم راه اندازی جت وی و رفت و آمد پیاده مسافران از ترمینال به هواپیما و بلعکس با توجه به شرایط جوی رشت از مشکلات این پایانه جدید است.
پس از افتتاح ترمینال داخلی جدید، ساختمان قدیمی آن مورد بازسازی قرار گرفت و از آن برای پروازهای خارجی استفاده میشود و ترمینال خارجی نام گرفت. ترمینال خارجی جدید جزو برنامه های توسعه ای این فرودگاه است. امکانات رفاهی موجود در این ترمینال نیز نسبتا مناسب می باشد.
وسعت ترمینال CIP یا ساختمان تشریفات فرودگاه سردار جنگل رشت ۳۳۰ متر مربع است، در این پایانه فرایند ورود و خروج مسافران ویژه و پروازهای اختصاصی دولتی و تجاری به طور اختصاصی و با رعایت کامل آداب تشریفات انجام میگیرد.
پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه
در حال پروازهای ورودی و خروجی این فرودگاه از مقصد و مبدا شهرهای داخلی ایران انجام میشود. پروازهای خارجی این فرودگاه در مسیر ایران به عربستان و بالعکس انجام می شود که به صورت فصلی در زمانهای حج برقرار است.
این مسیرهای پروازی شامل فرودگاه مهرآباد تهران، فرودگاه شهید مدنی تبریز، فرودگاه شهید بهشتی اصفهان، فرودگاه شهید دستغیب شیراز، فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد، فرودگاه خلیج فارس عسلویه، فرودگاه بین المللی کیش، فرودگاه بندرعباس و فرودگاه شهید قاسم سلیمانی اهواز صورت می شود.
شرکت های هواپیمائی فعال در فرودگاه
شرکتهای هواپیمائی داخلی که پروازهای این فرودگاه را در مسیرهای محتلف انجام میدهند به این شرح میباشند: شرکت هواپیمایی آسمان، شرکت هواپیمایی ایران ایرتور، شرکت هواپیمایی قشم ایر، شرکت هواپیمایی کیش ایر، شرکت هواپیمایی تابان، شرکت هواپیمایی سپاهان، شرکت هواپیمایی اترک، شرکت هواپیمایی نفت ایر و شرکت هواپیمایی اطلس گلوبال.
تنها شرکت هواپیمائی خارجی که پروازهای فصلی برای مسیر ایران به عربستان را انجام میدهد شرکت هواپیمایی سعودی است.
امکانات رفاهی فرودگاه
با ساخت ترمینال جدید این فرودگاه تجهیزات و امکانات مدرن و پیشرفته ای به این فرودگاه اضافه شد که آسایش و راحتی مسافرین، در زمان انتظار برای پرواز، را دو چندان کرده است. بیشتر امکانات این فرودگاه در حال حاضر در ترمینال داخلی جدید آن گنجانده شده است ولی پس از ساخت ترمینال خارجی جدید، مطمئنا تجهیزات آن نیز با کیفیت بالا انتخاب خواهد شد.
از تجهیزات این فرودگاه می توان غرفههای تجاری، شعبات بانکها، رستوران و بوفه، بسته بندی بار، امانت بار، کرایه ماشین و پارکینگ را برشمرد.
غرفه های تجاری موجود در این فرودگاه شامل کافی شاپ، رستوران، مینی سوپر و فروشگاه سوغات استان گیلان میشود. عمده این غرفه های تجاری در سالن عمومی ترمینال داخلی واقع شده اند.
این فرودگاه دارای یک پارکینگ روباز است رو به روی ترمینال داخلی قرار دارد و فاصله آن از ترمینال 300 متر میباشد. این پارکینگ به صورت شبانه روزی فعالیت دارد که این موضوع برای قرار دادن خودروی شخصی برای مدت طولانی به کمک شما می آید.
راههای دسترسی به فرودگاه سردار جنگل رشت
قرار گرفتن فرودگاه در فاصله کمی از شهر امکان دسترسی آسان به آن را فراهم کرده است. با این وجود فرودگاه تمهیداتی برای مسافران در نظر گرفته است که این موضوع را بیش از پیش برای شما سهل خواهد کرد.
یکی از این روش ها استفاده از تاکسی های موجود در فرودگاه می باشد. به محض خروج از ترمینال می توانید این تاکسی ها را پیدا کنید که رو به روی درب ترمینال ایستاده اند. برای استفاده از آنها هم میتوانید دربست بگیرید هم به صورت مشترک با دیگر مسافران از خدمات آنها بهره ببرید.
اگر ترجیح می دهید که در طول مدت اقامتتان از خودرو استفاده کنید می توانید از ایستگاه اجاره خودرو استفاده کنید. برای کرایه خودرو هم می توانید رزرو خود را به صورت آنلاین و هم به صورت حضوری و از ایستگاه شرکت کرایه خودرو واقع در فرودگاه انجام دهید. اگر قصد اجاره خود فقط تا شهر داشته باشید میتوانید برای باز گرداندن خودرو از ایستگاه های داخل شهر استفاده کنید.
راههای ارتباطی فرودگاه سردار جنگل رشت
اطلاعات پرواز | 199 |
از سایر استان ها | 199 888 34 (013) |
مرکز تلفن گویا | 0000 88 34 (013) |
دفتر مدیر ترمینال داخلی | 510 888 34 (013) |
روابط عمومی | 000 888 34 (013) |
دفتر مدیر کل | 000 888 34 (013) |
شماره فاکس | 0099 72 33 (013) |
شماره سامانه پیام کوتاه | 10001317727176 |
آدرس پستی | رشت – فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت |
کدپستی | 35365 -41639 |
پست الکترونیک | rasht.info@airport.ir |
اگر تجربه سفر از فرودگاه سردار جنگل رشت را دارید می توانید آن را در بخش کامنت ها با دیگران به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید