رصد خانه کاسین

رصد خانه کاسین؛ تاریخچه + راه های دسترسی

خرم آباد یکی از شهرهای لر نشین کشور، دارای جاذبه های تاریخی و طبیعی مختلفی، است. یکی از این اثرها رصد خانه کاسین است که مدت خیلی زیادی از ساخت آن نمی گذرد.

این رصد خانه دارای 16 تلسکوپ است که از بین آن ها تلسکوپ مرکزی ساسترون و تلسکوپ خورشیدی کرونادو با دارا بودن تمامی تجهیزات  شاخص تر هستند. هنگامی برای بازدید از رصدخانه کاسین راهی می شوید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

تاریخچه

تاریخچه رصد خانه کاسین

همان طور که گفته شد یکی از جاذبه های خرم‌آباد رصدخانه کاسین است که سال ساخت آن به زمان عصر حاضر یعنی سال 1393 بر می گردد. که یکی از مدرن ترین رصدهای خاورمیانه به شمار می رود و در ارتفاع 1860 متری از سطح دریا قرار دارد. این رصد خانه اولین مرکز ستاره شناسی و نجوم در ایران است که عنوان بلند ترین رصد خانه را در بین کشورهای سوریه، عراق لبنان، ترکیه، عمان، قطر، کویت، یمن، افغانستان، و امارات متحده عربی به شمار می رود.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این مجموعه دارای سه آسمان نما است. آسمان نمای آن دارای گنبدی با قطر 5/7 متر و دو دستگاه دیجیتال آنالوگ را دارا است، این دستگاه دیجیتال موجود در آسمان نما در کشور مانندی ندارد. این رصد خانه مجهز به آسمان نمای بادی متحرک است.

قرار داشتن تمامی این تجهیزات و بودن در مکانی استاندارد و بهره بردن از نیروها متخصص و تحصیل‌ کرده و اپراتورهایی که مسلط به تلسکوپ های حرفه ای هستند باعث می شود که این مرکز به عنوان طرح کلان ملی توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. این رصد خانه دارای سالن آمفی تئاتر است که عکس هایی از زمین تا کهکشان را نشان می دهد. در بخش های مختلف آن کارشناسان مقالات علمی را ارائه کرده اند.

از دیگر امکانات این رصد خانه می توان گنبد الکترومکانیک آن را نام برد که 360 درجه می چرخد و سیستم حرکتی آن دارای موتور و دریچه مکانیکی متناسب با اپتیک و مجهز به تلسکوپ است.

این مجموعه را به دور از رطوبت و آلودگی هوا ساخته اند که در شب هنگام بهترین محل برای رصد و تحقیقات و عکاسی های نجومی است. محلی در این رصد خانه وجود دارد که افق منفی نام دارد و داده های نجومی را بدون خطا ثبت می نماید. در این رصد خانه محلی را برای اقامت قرار داده اند تا برای دسترسی محققان در ساعت های مختلفی بتواند امنیت کامل را به وجود آورد و می توانند به تلسکوپ دسترسی داشته باشند.

اگر قصد دارید برای بازدید از این رصد خانه راهی خرم آباد شوید می توانید با مراجعه به سایت معتبر مستر بلیط اقدام به خرید بلیط مورد نیاز خود نمایید و سفری خاطره انگیز را برای خود رقم بزنید.

به دلیل اینکه در این منطقه داده های علمی ثبت می شود، موقعیت آب وهوایی و میزان رطوبت و سرعت باد و آسمان صاف را از طریق دکل هایی که در تپه وجود دارد ثبت می کنند.

این رصد خانه بر روی کوه مدبه قرار دارد که در ارتفاع 2700 متر قرار دارد. بنای رصد خانه را به شکل خاصی طراحی کرده اند و از تمامی ورودی های خرم آباد قابل روئیت است. جایزه ملی مدیریت و فناوری و نوآوری از معاونت علمی فناوری را دریافت کرده اند و افتخاراتی را در سطح ملی  و بین المللی به دست آورده اند.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

افرادی که به داده های علمی علاقه مندند، هنگام مسافرت به دنبال مکان هایی هستند که بتوانند برای مقالات علمی خود داده هایی را به دست آورند. رصد خانه کاسین یکی از اثرهایی است که توجه محققان را به خود جلب می کند. برای بازدید از این مجموعه باید حدود 1 ساعت از زمان خود را به آن اختصاص دهید و نیازی هم به پرداخت هیچ هزینه ای ندارید.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل خرم آباد شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی به رصد خانه کاسین

هنگام مسافرت می توانید از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید وبا خیالی آسوده به مقصد برسید. اگر شما هم برای رسیدن به خرم آباد از اتوبوس استفاده می کنید می توانید با مراجعه به سایت اینترنتی مستر بلیط اقدام به خرید بلیط اتوبوس خرم آباد خود نمایید، سپس بعد از رسیدن به مقصد به وسیله تاکسی می توانید خود را به رصد خانه کاسین برسانید.

علاوه بر استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی قادر خواهید بود از خودروهای شخصی هم استفاده کنید، بنابراین زمانی که به مقصد رسیدید می توانید با ماشین های خود تا کنار رصد خانه بروید، چرا که برای عبور و مور راحت تر 5 کیلومتر راه دسترسی به رصد خانه را آسفالت نموده اند، بنابراین رفت و آمد با هر وسیله نقلیه ای امکان پذیر است.

آدرس: خرم آباد، خیابان شریعتی، بام شهر خرم آباد
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *