قلعه بوینی یوغون

قلعه بوینی یوغون؛ تاریخچه + راه های دسترسی

قلعه بوینی یوغون کجاست؟ یکی دیگر از آثار تاریخی در استان اردبیل قلعه بوینی یوغون است، که این بنا معماری بی نظیر و تاریخی راز آلود را داراست و همین امر سبب شده تا این آثار به عنوان شاخص گردشگری در استان و کشور بسیار مورد استقبال مسافران قرار بگیرد.

این قلعه یکی از مهم ترین دژهای موجود در منطقه است که قدمت این بنا به قبل از تاریخ اسلام برمی گردد و اکنون نیز یکی از نشانه های تمدن چهار هزار و ۵۰۰ ساله است که به پیش از دوران مفرغ تا عصر اشکانی و دوران اسلامی برمی گردد و آثاری از آن دوران به چشم می خورد.

تاریخچه

تاریخچه قلعه بوینی یوغون

در مجله مستر بلیط با تاریخچه قلعه بوینی یوغون آشنا خواهید شد؛ دژ بوینی یوغون معروف به قلعه آدم خوار است، واژه بوینی یوغون در زبان ترکی که این قلعه به این نام شناخته شده به معنای آن گردن کلفت است و بر روی قطعات سنگی واقع شده است.

این دژ اصطحکام بالایی دارد و همین امر موجب شده تا مردمانی که در قرن های گذشته در این منطقه زندگی می کردند باور خرافی را مبنی بر گم شدن گردشگران و افراد کنجکاو که به قلعه آمده بودن را داشته باشند. دلیل نام گذاری قلعه به نام«قلعه آدم خوار» نیر همین است.

بنابر گفته اهالی روستا قرن ها پیش افرادی که به روستای کورعباسلو می آمدند، بعد از این که به این منطقه می رسیدند و از آن جا بازدید می کردند به طور کاملا رازآلود ناپدید می شدند، و هیچوقت اثری از آن ها پیدا نمی شد و اهالی روستا نیز از ترس ناپدید شدن سراغ یافتن افراد نمی رفتند، این دژ به خاطر اتفاقات عجیب و ناپدید شدن انسان ها کم کم میان اهالی روستا نام آدم خوار را به خود گرفت.

علاوه بر این در محافل عمومی درباره قلعه داستان های زیادی بر سر زبان ها افتاد، تا جایی که هیچ کس در هنگام تاریکی و شب جرأت رفتن به نزدیکی قلعه را نداشت.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

با توجه به این که علم در زمینه های باستان شناسی پیشرفت چشم گیری داشته و همچنین تحقیقاتی که برروی این قلعه انجام شده است دلیل مخفوف بودن این دژ برای باستان شناسان و مردمان این منطقه آشکار شد. باستان شناسان معماری ساخت این بنا را مورد بررسی قرار داده و متوجه شدن که این قلعه دیوارهایی با ارتفاع ۳۰۰ متر را دارد و از هر دو طرف نیز غیر قابل نفوذ است، به همین علت دسترسی به این بنا امکان پذیر نیست و تمام کسانی که به این دژ وارد شدند دیگر هیچ راهی برای خروج نیافتند و مجبور شدند تا آخر عمر خود درون قلعه بمانند. بنابر گفته پژوهشگران و کارشناسان قلعه بوینی یوغون در دوران حکومت اشکانی و قبل از آن دارای کاربری مسکونی و نظامی بود چرا که از هر دو منظر امکانات لازم را داشت.

با قرار گرفتن قلعه در چنین موقعیتی موجب شده در صورتی که دشمنان به این قلعه صعب العبور حمله می کنند افراد و اهالی روستا در برابر بلاها در امان باشند.

در این دژ اولین ساکنانی که در ارتفاع ساکن بودند، برای این که به آب دسترسی آسان تری پیدا کنند، در بالای قلعه حوضچه های سنگی را بنا کنند، حوضچه هایی که در این منطقه بنا شده اند بنابر گفته اهالی دارای عمقی نامحدود بودند. هنوز هم آثار این حوضچه ها پابرجاست به گونه ای که هم اکنون نیز از این حوضچه می توان به عنوان مکانی برای ذخیره آب باران و برف استفاده کرد.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

طی کاوش هایی که در قلعه بوینی یوغون انجام گرفته است باعث شده تا این منطقه به عنوان سایت موزه رو باز در کشور معرفی گردد، این موزه تاریخی زندگی مردمان هزار سال قبل را نشان می دهد و گردشگران می توانند از این اثر تاریخی و طبیعت زیبای اطراف آن دیدن کنند. مستر بلیط پیشنهاد می کند اگر قصد سفر به این منطقه را دارید در فصل بهار به این منطقه سفر کنید مدت زمان لازم برای بازدید از این منطقه یک روز است.

راه های دسترسی به قلعه بوینی یوغون

بعد  از این که مسافتی به طول 50 کیلومتر را از سمت جنوب مرکز استان طی کردید و از شهرستان نیر گذر کردید بر روی نقشه روستایی مقابل چشمان خود خواهید دید که به نام کور عباسلو شناخته می شود، این روستا در دامن یکی از رازآلود ترین قلعه های باستانی قرار دارد، معماری سنگی که در این قلعه به کار رفته در نوع خود بی نظیر است و باعث شده این قلعه به عنوان یک اثر باستانی شناخته شود. گردشگران می توانند بلیط اتوبوس شهرستان نیر را تهیه کرده و خود را به مقصد برسانند.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اردبیل شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *