قلعه ساری قورخان کجاست؟ قلعه نوعی سازه مستحکم است که عمدتا توسط اشراف یا سلطنت و با دستورات نظامی ساخته می شده است. قلعه با کاخ فرق دارد زیرا کاخ به محکمی قلعه نبوده است، قلعه همیشه به عنوان مکانی برای سکونت پادشاهان نبود بلکه در بسیاری موارد سازه ای برای دفاع از شهر بود.
کاربرد این اصطلاح در طول زمان متفاوت بوده و برای سازه های متنوعی مانند قلعه های تپه ای و خانه های روستایی اعمال شده است. در طول 900 سال ساخت قلعه ها، اشکال مختلفی با ویژگی های مختلف به خود گرفت، اگرچه برخی از آنها، مانند دیوارهای مانع، تیرهای فلزی و چوبی، امری عادی بود.
قلعه از کلمه قالع آمده که به معنی روی هم انباشتن بوده است، مواد اولیه ساخت تأسیسات دفاعی در قدیم فقط خاک بود و این فراوانترین مصالح بود. لذا گلکشی و رویهم انباشتن را قالع گفتند یعنی روی هم تلمبار کردن.
در فارسی به قلعه، دژ نیز اطلاق می شود. البته می گویند دژ یک واژه فارسی و قلعه ام واژه عربی است. قلعه با دژ متفاوت است. زیرا دژ یک سنگر نظامی مستحکم و قلعه محل زندگی و سکونت بود.
امروزه قلعه هایی در سراسر ایران وجود دارند که تبدیل به آثار تاریخی شده اند و در شهرهای مختلف ایران انواع مختلفی از آنها را می توانید بیابید. در این بخش به سراغ قلعه ساری قورخان تکاب می رویم و اطلاعاتی از این قلعه را در اختیار شما می گذاریم.
درباره قلعه ساری قورخان
این قلعه بر روی کوهی بلند و در ارتفاع 600 متری در نزدیکی روستای ساری قورخان بنا شده است که با تحقیقاتی که بر روی آن صورت گرفته است قدمت آن به هزاره دوم و سوم ق.م تخمین زده شده است. رودخانه ساروق در دره ای که بین دو کوه در نزدیکی آن قرار دارد جریان دارد.
قرار گیری این قلعه بر بلندی باعث شده که دسترسی به آن به آسانی صورت نگیرد و برای رسیدن به آن نیاز به بالا رفتن از کوه باشد، این موضوع امنیت ساکنان آن را بیش از پیش فراهم می کرده است.
مناظر اطراف از درون قلعه بسیار دیدنی و شگفت آور هستند، روستای ساری قورخان و رودخانه ساروق که از کنار آن عبور می کند منظره ای خارق العاده را ایجاد کرده است. این قلعه به احتمال زیاد کاربردی نظامی داشته که در زمان ماناها ساخته شده است.
یکی دیگر از نظریه ها در مورد این قلعه استفاده از آن در زمان غار نشینی است که طی دوره های بعد از آن همچنان کاربری خود را حفظ کرده بود. در مجله مستر بلیط می توانید مطالب جالبی از این دسته را بیابید، پس اگر به این موضوعات علاقه دارید به این مجله مراجعه کنید.
معماری و ساختار قلعه
این قلعه به صورت دستکند در صخره های کوه ایجاد شده است که هم اکنون بقایای آن که شامل حیاط، آب انبارها، پلکان ها و راهروهای استوانه ای ارتباطی قابل مشاهده هستند. این قسمت ها به صورت دخمه ای در صخره ها ایجاد شده اند که در فرمهای چهار گوش منظم و نا منظم و مدور بوده اند.
راه های دسترسی به قلعه
برای اینکه بتوانید از بنا دیدن کنید باید به روستای ساری قورخان بروید که این قلعه در نزدیکی آن قرار دارد. فاصله این روستا از شهر تکاب 46 کیلومتر است. بعد از رسیدن به روستا باید مقداری از مسافت را نیز به صورت پیاده بپیمائید.
موقع سفر به تکاب اگر نیاز به خرید بلیط داشتید حتما به صورت آنلاین اقدام کنید و از طریق مستر بلیط خرید خود را انجام دهید تا از مزایا و تخفیفات آن بهره مند شوید.
بازدید از قلعه ساری قورخان
برای دیدن این بنا نیازی به پرداخت هزینه نیست ولی برای اینکه به آن برسید باید پیاده روی و کوهنوردی کنید. بنابراین وسایلی که فکر می کنید مورد نیازتان است را با خود به همراه ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید