روستای پوده کجاست؟ گردشگری روستایی در سال های اخیر که مردم نیاز وافری به بودن در طبیعت و دوری از هیاهوی شهری دارند، افزایش پیدا کرده است.
مردم برای فرار از یکنواختی و رسیدن به یک آرامش نسبی دوست دارند زمانی را در طبیعت بگذرانند. ایران دارای روستاهائی است که دارای سابقه تاریخی طولانی هستند که در آنها می توان علاوه بر طبیعت زیبا آثار تاریخی نیز زیادی را یافت. گردش در این روستاها می تواند نوعی متفاوت از گردشگری باشد که بسیاری از افراد به دنبال آن هستند.
شما با سفر به این روستاها علاوه بر اینکه می توانید از هوای پاک و طبیعت فرح بخش آن استفاده کنید، می توانید وقتتان را نیز در مکان های تاریخی آن بگذرانید. مجله مستر بلیط به دنبال افزایش اطلاعات شما در مورد مکان هائی است که می توانید از آنها بازدید کنید و لحظات خوشی را در آنها داشته باشید. در این بخش نیز به سراغ روستائی رفته ایم که علاوه بر طبیعت منحصر به فرد دارای آثار تاریخی نیز است، پس با ما در ادامه همراه باشید.
معرفی روستای پوده
این روستا در شهرستان دهاقان و در 22 کیلومتری شهر دهاقان قرار گرفته است که گفته می شود قدمت آن به دوران صفویه بر می گردد. در این دوران، نواحی اطراف این منطقه یکی از مکان های پر طرفدار پادشاهان صفوی برای شکار بوده است، که برای گذراندن اوقات فراقت به آنجا سفر می کردند. همین امر سبب پیدایش و گسترش روستا در این منطقه شد.
این روستا در زمستان دارای آب و هوائی سرد و کوهستانی است و در تابستان آب و هوائی معتدل دارد. از محصولات کشاورزی آن می توان به سیب اشاره کرد که معروف ترین محصول روستا است. خانه های مردم روستا اکثرا از سنگ، چوب و خشت ساخته شده است. روستای پوده دارای 13 اثر تاریخی است که 7 عدد از آنها به ثبت آثار ملی رسیده اند.
بخش های مختلف روستا
این روستا علاوه بر جاذبه های طبیعی که دارد، آثار تاریخی زیادی نیز دارد که اکثر آنها متعلق به دروان صفوی هستند، یعنی زمانی که این روستا در اوج رونق خود قرار داشت. از جمله این آثار می توان به بقاياي قلعه يوسف خان، بازار قديمي پوده، آثاري از كارگاههاي عصاري (روغنكشي)، مسجد تاريخي، امامزاده شاه زيد و منبر سنگي اشاره کرد.
بازار قدیمی پوده
بازارها در هر شهر و روستایی از پر رفت و آمد ترین محل ها بوده اند و علاوه بر محلی برای داد و ستد، مکانی برای ارتباطات اجتماعی نیز بوده اند. مسلما بازار پوده نیز از قاعده مستثنی نبوده و از آنجا که در روستا اکثر افراد با هم نسبت فامیلی داشته این موضوع بیشتر بوده است. این بازار دارای چهارسوقی بوده که از شهرت بالائی برخوردار است ولی اکنون قسمت های زیادی از آن تخریب شده اند.
همانطور که می دانید منظور از چهارسوق محلی در بازار است که راسته های بازار به هم می رسند و حالت چهار راهی را ایجاد می کنند. گفته می شود که قدمت این چهارسوق به 500 سال یا 700 سال قبل می رسد. نقاشی هایی از داستان های شاهنامه و حوادث روز عاشورا بر روی دیوار این چهارسوق وجود دارد که متعلق به دوران قاجار است و برای سرگرمی رسم شده بودند.
مسجد جامع پوده
در قسمت جنوبی این روستا مسجدی بسیار قدیمی به نام مسجد بازار قرار دارد، قدمت این مسجد به اواخر دوران افشار و اوایل زندیه بر می گردد، البته منبر و حوض سنگی آن در زمان صفویه ساخته شده است. منبر مسجد از سنگ سیاه است و پنج پله دارد.
در حاشیه منبر نام چهارده معصوم خوشنویسی و کندهکاری شدهاست. در سمت دیگر آن آیةالکرسی را نقش نمودهاند. بر گوشهای از این منبر این بیت آمدهاست: «بنا نهاد همین مسجد و همین منبر علیست ابن علی و بوداق ابن قلندر» در سمت دیگر هم، بیتی آمدهاست که با حساب ابجد، سال ۱۰۶۲ ه.ق یعنی سال سلطنت شاه صفی بن شاه عباس را مشخص می کند.
نام حجار منبر نیز در قسمت دیگری از منبر قابل دیدن است. در زمان صفویه این منبر مکان جلوس شاهانی که به این منطقه میآمدند، بوده، درون حجرههای آن، بر روی دیوارها نیز، آثار نقاشیهای متعلق به همین دوره باقی مانده است.
امامزاده شاه زيد
این بنا که در روستای پوده قرار دارد یکی از آثار تاریخی آن است که به ثبت ملی رسیده و متعلق به دوران صفوی است. این اثر در تاریخ ۲۲ آبان ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۱۹۸۷۸ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.
شرایط بازدید از روستای پوده
موقع بازدید از این روستا بهتر از لباس و کفش راحتی استفاده کنید. برای دیدار از آثار تاریخی آن نیازی به پرداخت هزینه نیست ولی بهتر است از محصولات روستائیان خرید انجام دهید.
راه های دسترسی به روستای پوده
همانطور که قبلا نیز اشاره شد این روستا در 22 کیلومتری دهاقان قرار دارد. برای اینکه به این روستا بروید بهتر از خودرو شخصی و یا تاکسی استفاده کنید. برای دسترسی به این روستا می توان از شهرضا و مبارکه و شهرهای دهاقان با جاده آسفالت استفاده کرد این روستا دارای ارتفاعی ۱۸۲۰ متری از سطح دریا است و همچنین آب و هوای روستای پوده به این صورت است که آب و هوای آن در تابستان معتدل و مطبوع و در زمستان سرد است.
دیدگاهتان را بنویسید