غارهای سه گانه بان مسیتی

غارهای سه گانه بان مسیتی کجا هستند؟ معرفی + راه های دسترسی

غارهای سه گانه بان مسیتی کجا هستند؟ شهرستان چابهار به عنوان یکی از خوش آب و هوا ترین شهرهای سیستان و بلوچستان به شمار می رود. روستای تیس یکی از جاذب های گردشگری شهرستان چابهار به شمار می رود. که آثار تاریخی زیادی را درون خود جای داده است.

قدمت این روستا به 2500 سال پیش باز می گردد و در فتوحات اسکندر مقدونی از این روستا به اسم روستای تیز یاد می شود. به مرور زمان این روستا به تیس معروف شده است، در زمان های قدیم این روستا را به عنوان بندر تیس می شناختند و یکی از بندرهای مهم تجاری و بازرگانی به شمار می رفت.

هنوز هم ویرانه هایی از بندر قدیمی تیس مشاهده می شود. از جاذبه های دیدنی این روستا می توان غارهای سه گانه بان مسیتی را نام برد که به عنوان یکی از جاذبه های منحصر به فرد روستای تیس از آن یاد می شود.

هنگامی که قصد دارید راهی این دیار شوید می توانید با مراجعه به مجله مستر بلیط  تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.

تاریخچه غارهای سه گانه بان مسیتی

تاریخچه غارهای سه گانه بان مسیتی

همان طور که گفته شد در روستای تیس سه غار وجود دارد که به نام غارهای سه گانه بان مسیتی معروف هستند. در زبان بلوچی بان به معنی مردی خداپرست و صالح است و مسیتی هم به معنای پرستشگاه است.

در نتیجه می توان گفت در گذشته از غار به عنوان پرستگاه استفاده کرده اند. غارهای سه گانه تیس شامل دو غار دست ساز و یک غار طبیعی است که در 25 متر بالاتر از سطح زمین قرار دارند. قدمت این غارها به درستی مشخص نمی باشد، اما با توجه به قدمت 2500 ساله روستا می توان گفت این غارها به دوران قبل از اسلام باز می گردند.

برای رزرو هتل در چابهار به صورت آنلاین اقدام کنید که روشی بسیار مناسب است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

همان طور که گفته شد غارهای سه گانه از سه غار تشکیل می شوند، بر روی دیوارهای غار با جوهر بنفش و قرمز رنگ علامت و خط هایی وجود دارد که طبق بررسی های انجام شده بیشتر به خط گجراتی و هندی شباهت دارد این موضوع خود بر شگفتی این غارها می افزاید.

غار اول که به صورت طبیعی از قرن های دور در این روستا وجود داشته به صورت نیم داره ای مشاهده می شود و با تراش دادن دیواره های کوه آن را توسعه داده اند.

داخل این غار مقبره ای وجود دارد که با دیوارهای گچی سفید رنگ آن را پوشش داده اند به این نحو که مکعبی را از جنس سنگ و گچ بری بر روی مقبره ساخته اند  که به عنوان زیر بنای یک گنبد کوچک محسوب می شود.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

هنگامی که تصمیم گرفتید راهی این روستای پر از جاذبه شوید می توانید با مراجعه به سایت مستر بلیط اقدام به خرید بلیط مورد نیاز خود نمایید. غار دوم را به صورت مصنوعی و دست ساز ساخته اند. این غار را در فاصله هفت متری و در سمت راست غار اول ساخته اند.

ارتفاع دهانه غار دوم هشتاد سانتی متر است و بر روی دیوارهای غار می توان کنده کاری و تراش کاری ها را به راحتی مشاهده نمود. انتهای غار احتمالا با غار سوم در ارتباط بوده و یا آنکه به چاه های زیر زمینی محل دفن مردگان مرتبط بوده است که انتهای آن را مسدود کرده اند.

غار سوم را در فاصله ای 50 متری از غار اصلی و در سمت چپ غار اول ساخته اند و طول دهانه آ ن20 متر می باشد. دیدن این غارهای مصنوعی و دست ساز شاید برای شما جالب نباشد، اما باید بگوییم این غار مدفن تعداد زیادی از مردگان زیر زمین است و این اوضاع را تغییر می دهد.

شرایط بازدید از غارهای سه گانه بان مسیتی

بدون شک لذت بخش ترین قسمت سفر دیدن جاذبه ها می باشد و هر شهری جاذبه های تاریخی و طبیعی زیادی را درون خود جای داده است که چابهارهم از این حیث مستثنی نیست. اگر شما هم به دیدن آثار تاریخی علاقه دارید می توانید به این شهر سفر کنید و راهی روستای تیس شوید.

در آن جا می توان شاهد غارهای سه گانه بود. برای بازدید از این غار نیاز به پرداخت هیچ هزینه ای نیست و در هر ساعتی از شبانه روز که بخواهید می توانید برای بازدید از این غارها بروید.

شرایط بازدید از غارهای سه گانه بان مسیتی

آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

برای سفر به چابهار می توانید از وسایل نقلیه مختلفی استفاده نمایید. اگر هنگام سفر از خودروی شخصی استفاده نمی کنید می توانید با مراجعه به سایت مستر بلیط اقدام به خرید بلیط اتوبوس چابهار نمایید راهی سفر شوید.

البته زمانی که به چابهار رسیدید باید از اتوبوس پیاده شوید و بقیه راه را با استفاده از تاکسی طی نمایید. اگر  با  خودروی شخصی راهی مسافرت شوید به راحتی می توانید به هر مکانی که بخواهید بروید.

بنابراین زمانی که به چابهار رسیدید باید 5 کیلومتری از چابهار به دنبال روستای تیس باشید، زمانی که وارد روستای تیس شوید به راحتی می توانید به غارهای سه گانه دسترسی داشته باشید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *