گنبد کبود کجاست؟ سفر کردن فعالیتی است که از جذابیتی خاصی برخودار و دارای فواید بسیاری است که افراد از مزایای آن می توانند برخودار شوند. در ادامه به برخی از این مزایا اشاره می کنیم.
1) درباره جهان به شماها چیزهای جدید می آموزد: سفر می تواند بیش از هر دوره دانشگاهی به شما یاد دهد. شما با فرهنگ کشوری که به آن سفر می کنید آشنا می شوید.2) درمورد وطنتان چیزهای جدید به شما آموزش می دهد:
اگر سفر کنید، نه تنها در مورد فرهنگ های خارجی بلکه در مورد فرهنگ خود نیز یاد خواهید گرفت. شما متوجه تفاوت های فرهنگی خواهید شد و خواهید فهمید که چه چیزی فرهنگ شما را منحصر به فرد می کند.3) سفر در مورد خودتان به شما می آموزد: با سفر می توانید چیزهای زیادی درباره خودتان یاد بگیرید، شما می توانید احساس کنید که از کشور خود دور هستید.
شما می فهمید چه احساسی نسبت به وطنتان دارید. 4) صبرتان را افزایش می دهد: در طول سفر با افرادی روبرو خواهید شد که با شما بسیار متفاوت هستند. اگر به اندازه کافی سفر کنید یاد می گیرید این تفاوت ها را بپذیرید. 5) لحظات و تجربیات فراموش نشدنی را برای شما فراهم می کند: اگر مسافرت باشید می توانید چیزهایی را تجربه کنید که هرگز در خانه نمی توانید تجربه کنید. ممکن است مکان ها و مناظر زیبایی را ببینید که در مکان زندگی شما وجود ندارد.
شهر مراغه یکی از مکان هائی است که بخاطر وجود آثار تاریخی فراوانی که دارد هر ساله شاهد ورود گردشگران بسیار است. این شهر سرشار از آثاری است که در خود تاریخی از این شهر را نهفته دارند. در این بخش از مجله مستر بلیط به شرح گنبد کبود می پردازیم.
معرفی گنبد کبود
گنبد کبود مراغه (گنبد فیروزه ای مراغه) هیچ کتیبه ای برای شناسایی زمان ساخت آن ندارد، اما کارشناسان آن را به دوره سلجوقی ارجاع می دهند. و برخی معتقدند که این بنا در 593 هجری قمری (1196 میلادی) ساخته شده است.
گنبد کبود که معروف به مقبره مادر هلاکو است در محوطه پشت عمارت یکی از آموزشگاه های دولتی مراغه واقع و شبیه به برج هشت پهلوی بلندی است که هر ضلعش دارای طاق نمای مسطحی بوده و در بالای آن حاشیه قطار کاری و دندانه ساخته اند.
تاریخچه گنبد کبود
بنا به تحقیقاتی که از طرف گدار انجام شده است، گنبد کبود مراغه آرامگاه مادر هلاکو نبوده زیرا مادر هلاکو، سویور کوگتنی خاتون، مسیحی و هلاکو خودش هم بودائی بوده و خیلی بعید به نظر می رسد قبر مادرش را باخطوط و آیات قرآن مزین نمایند، بنابراین با تطبیق آثار موجوده در این بنا با مقابر دیگر قبل از استقرار هلاکو در مراغه با دروه غازان خان که دین اسلام قبول کرده چنین معلوم می شود که گنبد کبود را پس از دروه استقرار هلاکو در مراغه یعنی بین سال های 582 تا 656 هجری ساخته اند.
معماری گنبد کبود
در کنار سطوح جانبی پایه های ستون مانند ساخته شده که مثل سطح خارجی طاق نماها با تزئینات تخمیری مرکب از آجر و کاشی های فیروزه ای رنگ پوشیده شده است و مانند سایر مقابر مراغه دارای اطاق بلندی است که بر روی سکوی سنگی قرار دارد و در آن دخمه ساخته شده است. مدخل دخمه در ضلع شرقی بنیان و مدخل اطاق بالائی در پهلوی غربی بدنه قرار گرفته است.
این بنا از طرف خارج و در بعضی از قسمت های داخل مزین به خطوطی بوده که اکثر آنها به کلی محو از بین رفته است. در داخل بنا زیر پاطاق گنبد، قسمتی از آیه اول سوره القلم قرآن با خط نسج در حاشیه پهنی گچ بری شده و در دیوار داخلی طاق غربی سنگی کار گذاشته شده که آیه های 26 و 27 از سوره الرحمن قرآن با نقوش بسیار زیبا روی آن حجاری شده است.
در نمای آن کاشی های نفیسی مانند نگین بین آجرها وجود دارد. و از آنجا که کاشی ها کمتر از آجر بر روی این ساختمان استفاده می شود، نتیجه بسیار زیبا به دست می آید. تزئینات به کار رفته در این بنا در مقایسه با سایر بناهای ساخته شده در زمان سلطنت سلجوقی و ایلخانی متفاوت و منحصر به فرد است. گنبد کبود با شماره ثبت 135 در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است.
راه های دسترسی به گنبد کبود
این محل در قسمت مرکزی شهر مراغه واقع شده است، این موضوع سبب دسترسی آسان به آن شده است. برای رفت و آمد به این منطقه می توانید از خودروی شخصی و یا وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. اگر با اتوبوس به این منطقه رفتید در ایستگاه میدان طلوع فجر از اتوبوس پیاده شوید و باقی راه راه پیاده طی کنید. اگر با تاکسی رفتید از راننده بخواهید شما را در خیابان موسوی پیاده کند.
شرایط بازدید از گنبد کبود
بازدید از این محل در ساعات اداری امکان پذیر است و برای دیدار آن باید هزینه ای پرداخت کنید که این هزینه برای گردشگران داخلی 3 هزار تومان و برای گردشگران خارجی 20 هزار ریال است.
دیدگاهتان را بنویسید