گردشگری روستایی را می توان یکی از شکل های گردشگری دانست که با افزایش شهرنشینی بسیار گسترش پیدا کرد. مردم خسته از شهر و هیاهوی آن به دنبال راهی برای به دست آوردن آرامش هستند که این آرامش را در مناطق طبیعی از جمله روستاها پیدا کردند. گردشگری روستایی شامل انواع گردشگری می شود که با برخورداری از تسهیلات و خدمات رفاهی در نواحی روستایی، امکان بهره مندی از منابع طبیعی و جاذبه های طبیعت، همراه با مشارکت در زندگی روستایی ( برای مثال کار در مزرعه) فراهم می آورد. گردشگری روستایی به مجموعه فعالیت هایی اطلاق شده است که از طریق فعالیت های گردشگر، مانند تأمین اقامتگاه، غذا و یادگیری و آموزش درباره روستا و مزرعه درآمدهایی را برای ساکنان آن سکونت گاه های روستایی ایجاد می کند. گردشگری روستایی شامل یکسری فعالیت های مختلف گردشگري مثل گردشگری کشاورزی (مزرعه)، طبیعت گردی، گردشگری طبیعی، سوارکاری، گردشگری فعالانه و ماجراجویانه، گردشگری فرهنگی و میراث و گردشگری غذا و نوشیدنی می شود. مناطق روستایی ایران با دارا بودن مناظر طبیعی زیبا، روستاهای ساحلی، کوهستانی و جنگلی و تفاوت های اقلیمی بسیار زیاد و همچنین ترکیبی از آداب و سنن محلی که نشأت گرفته از تنوع فرهنگی است، می تواند محیطی راحت، فرح بخش و جذاب را برای گردشگران فراهم آورد. یکی از مناطق روستایی ایران، روستای خرمکوه به شمار می رود که در استان گیلان و شهرستان رودبار قرار گرفته است.

معرفی روستای خرمکوه

معرفی روستای خرمکوه

یکی از شهرستان های شمالی ایران شهرستان رودبار نامیده می شود که در استان گیلان واقع شده است. این شهرستان با وسعت ۲۵۷۴ کیلومتر مربع وسیع‌ترین شهرستان استان گیلان محسوب می شود و از شمال به رشت، از جنوب به استان قزوین و از غرب به شفت و استان زنجان محدود می‌ شود. شهرستان رودبار درکرانه سفیدرود و در منطقه‌ای کوهستانی قرار گرفته‌است و آب و هوای آن تحت تأثیر هوای خشک و نیمه خشک ناحیه مرکزی قرار دارد. در این شهرستان جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد که یکی از آنها، روستای خرمکوه به شمار می رود. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این جاذبه گردشگری اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. روستای خرمکوه در استان گیلان، در نیمه شرقی شهرستان رودبار، 2 کیلومتری جهت شمال شرقی شهر جیرنده، مرکز بخش عمارلو، و در دهستان کلیشم قرار دارد. این روستا دارای طبیعتی بسیار زیبا است، که باعث می شود این دهکده مقصد بسیاری از دوستداران طبیعت باشد. مردم این روستا با گویش زیبای تاتی سخن می گویند و منبع درآمد آنها فروش گردو، گندم، جو و محصولات دامی مانند پنیر، کره، دام و … است.

ساختار و طبیعت روستا

ساختار و طبیعت روستا

گرداگرد روستا را کوه های بلند فراگرفته است به طوری که در شمال روستا کوه میله سنگ، در غرب آن کوه هزار خال در شرقش کوه ‌های منتهی به روستای کلیشم و در جنوبی ‌ترین قسمت روستا کوه نواخان قرار دارد. خانه های مردم روستا اکثرا بافت سنتی دارند و از مصالحی مثل خشت خام، سنگ، چوب، ملاط، کاهگل در ساخت آنها استفاده شده است. در اطراف روستا طبیعتی بی نظیر وجود دارد که شامل دشت های سرسبز به همراه چشمه ساران و آبشار های زیاد است. این المان های طبیعی در کنار هم صحنه ای را به وجود آورده اند که هر بیننده ای را در جای خود میخکوب می کند. در روستای روستای خرمکوه، آثار  تاریخی زیادی از گذشته باقی مانده است که برخی از آن‌ها عبارتند از: محوطه قلاکوتی خرم کوه، محوطه شمشا دیوار، بقعه امامزاده طاهر خرمکوه، اسیو روخونه (باقی‌مانده آسیاب آبی). بسیاری از افراد با خرید بلیط سفرشان از مستر بلیط راهی این منطقه می شوند و از این جاذبه های بسیار زیبا دیدن می کنند و زمانی را به دور از شلوغی و استرس شهر می گذرانند.

راه های دسترسی به روستا

راه های دسترسی به روستا

برای دیدار از این منطقه باید در ابتدا به سمت شهر رودبار حرکت کنید که با خرید بلیط اتوبوس رودبار می توانید این سفر را آغاز کنید. پس از اینکه به این شهر رسیدید وسایل نقلیه عمومی به شمار در رسیدن به این روستا کمک خواهند کرد. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید به جاده بره سر – لوشان بروید و از این طریق خود را به این روستا برسانید.

بازدید از روستای خرمکوه

برای دیدار از این روستا بهترین زمان فصل بهار و تابستان محسوب می شود که طبیعتی سرسبز انتظار شما را می کشد، هر چند که در پاییز و زمستان می تواید چهره ای متفاوت از این سرزمین را مشاهده کنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *