انواع مختلفی از اشکال سفر وجود دارد که یکی از آنها گردشگری مذهبی به شمار می ورد که هدف از آن زیارت از مکانی مذهبی است. گردشگری مذهبی یکی از رایج ترین شکل های گردشگری در سراسر جهان است که سابقه آن مربوط با قرون گذشته است و به طور کلی شامل سفرها و بازدیدهایی می شود که اصلی ترین هدف از آ نها تجربه ای مذهبی است. جاذبه های مذهبی، زیارتگاه ها و اماکن مقدس هر ساله تعداد زیادی از گردشگران را به سوی خود جذب می کنند. امروزه بازدید گردشگران از اماکن مقدس مانند زیارتگاه ها، مقابر و امامزاده ها در چارچوب گردشگری مذهبی یکی از اشتغالزا ترین و پر درآمدترین فعالیت های اقتصادی به شمار می آید. همچنین سفرهای زیارتی و مذهبی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و گردشگری مذهبی رشد و گسترش قابل توجهی یافته است، به گونه ای که مذهب یکی از اصلی ترین انگیزه های سفر شناخته می شود. یکی از مکان هایی که افراد به هدف دیدار از آنها راهی سفر می شوند، امامزاده ها به شمار می آیند. از میان امامزاده هایی که در ایران وجود دارد می توان امامزاده عون پاکدشت را نام برد که در استان تهران و شهرستان پاکدشت قرار دارد.

معرفی امامزاده عون پاکدشت

معرفی امامزاده عون پاکدشت

شهرستان پاکدشت که از شهرستان های استان تهران به شمار می رود از شمال به شهرستان تهران، از مشرق به شهرستان دماوند و شهرستان گرمسار در استان سمنان، از جنوب به شهرستان ورامین و از مغرب به شهرستان ری محدود می شود. این شهرستان در زیمن های آبرفتی جنوب رشته کوه های البرز مرکزی قرار گرفته است. قسمت جنوب آن در دشت واقع شده و در بخش شمالی آن کوه های کم ارتفاع و پست قرار دارد. آب و هوای آن زیر تاثیر ناحیه کویری قم و ناحیه دماوند، خشک و نیمه خشک است. این شهرستان جاذبه های گردشگری رنگارنگی دارد که یکی از آنها امامزاده عون پاکدشت به شمار می رود. این امامزاده در روستای آفرین از توابع شهرستان پاکدشت در استان تهران قرار گرفته است. بنای این امامزاده در دوران قاجار بنا شده است به همین خاطر قدمتی بالا دارد و به سبب این قدمتی که دارد، در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۱۳ به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این امامزاده در بین اهالی با نام امامزاده سبز پوش نیز شهرت دارد و از اعتبار و ارزش بالایی برخوردار است.

معماری بنای امامزاده

معماری بنای امامزاده

زیربنای بنای امامزاده در حدود 200 متر مربع می شود که 100 متر از آن به بقعه تعلق دارد. پوشش سقف بنا شامل گنبد قديمی مدور و ساده با پوشش كاشی های لاجوردی می شود. مقبره امامزاده در داخل ضریحی فولادی قرار دارد و در ساختمان بنا هیچ گونه تزئینی به چشم نمی خورد. زمانی این بنا تخریب شده بود که به همت خیرین منطقه مورد بازسازی قرار گرفت. این بنا دارای دو گلدسته زیبا است که به رنگ طلایی هستند و در نگاه اول چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کنند. دیوار های بنا در حال حاضر تماما آجر چینی شده اند و گرداگرد آن ایوان های کوچک با طاغ های جناغی تعبیه شده است که نمایی که زیبا به آن بخشیده اند. در محوطه امامزاده، قبرستان روستا وجود دارد که اهالی عزیزان خود را در آنجا دفن می کنند. اگر تمایل دارید در مورد نحوه رسیدن و شرایط بازدید از امامزاده بیشتر بدانید، بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را مطالعه کنید.

راه های دسترسی به امامزاده عون

راه های دسترسی به امامزاده عون

برای اینکه به زیارت امامزاده عون بروید باید راهی شهرستان پاکدشت شوید که در استان تهران قرار دارد. سفر به پاکدشت با خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط به راحتی امکان پذیر است. پس از رسیدن به پاکدشت می توانید با کمک تاکسی به روستای آفرین که در  کیلومتری آن قرار دارد بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید باید به طور مستقیم به روستای آفرین بروید.

بازدید از امامزاده عون پاکدشت

برای دیدار و زیارت امامزاده نیازی نیست زمان خاصی به آنجا بروید ولی اگر دوست دارید که محوطه خلوت باشد روز ای خاص مذهبی به آنجا نروید زیرا در این ایام این امامزاده مملو از زایر می شود. پس از اینکه از امامزاده زیارت کردید می توانید در روستای آفرین و همچنین شهر پاکدشت به گشت و گذار بپردازید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *