شهرستان پاکدشت یکی از شهرستان های استان تهران به شمار می رود که در جنوب این استان قرار دارد. این شهر را، قطب اصلی گل و گیاه زینتی ایران می دانند زیرا گلخانه های فراوانی در آن وجود دارد. شهرستان پاکدشت از شمال به شهرستان تهران، از مشرق به شهرستان دماوند و شهرستان گرمسار، از جنوب به شهرستان ورامین و از مغرب به شهرستان ری محدود و مشتمل بر دو بخش مرکزی و شریف آباد، شش دهستان و شهر پاکدشت می شود. مهمترین کوه های آن پارچین، ارتفاعات قره آغاج، کوه جلویک و کوه دوگوش است. رود جاجرود و رود های فصلی لات حیدربک و علی خراط در آن جریان دارند. این شهرستان دارای جاذبه های گردشگری متعددی است که از آن جمله می توان به آتشکده هایی متعلق به دوره هخامنشیان، امامزاده جزه پوش، امامزاده حمزه رضا، کاروانسرایی در خاتون آباد، امامزادگان چهل دختر پاکدشت و … اشاره کرد. در ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط در مورد یکی از جاذبه های گردشگری این شهرستان که با نام امامزادگان چهل دختر پاکدشت شناخته می شود اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. پس اگر دوست دارید در مورد آن بیشتر بدانید بهتر است این مطلب را از دست ندهید.
معرفی امامزادگان چهل دختر پاکدشت
در میان تمامی بناهای مذهبی، مقابر و به طور اخص امامزادگان در کنار مساجد، مهم ترین بناهای ایران اسلامی به شمار می آیند. می توان خاطر نشان شد که این ابنیه در گوشه و کنار شهر های ایران به صورت طبیعی و ارگانیک به صورت فضای زیارتی تفرجگاهی شکل گرفته و به کمال رسیده اند. در اوایلی که اسلام وارد ایران شده بود، با اين استدلال كه زمين بالای گور سرداران بزرگی كه در جنگ های مرزی كشته مي شدند باید از تعرض باد و باران دور باشد، احداث سايه بان جايز شد. پس از گذشت زمان این مقابر توسعه پیدا کردند و در گذر زمان به شکلی که اکنون می بینیم به ما رسیدند. یکی از این مقابر امامزادگان چهل دختر پاکدشت به شمار می رود که در اسن شهرستان در استان تهران قرار دارد. آستانه امامزادگان چهل دختر یا خاتون (علیهم السلام) در فاصله ۱۰ کیلومتری پاکدشت، ۲ کیلومتری جنوب روستای جمال آباد واقع شده است. این امامزاده در بین اهالی منطقه از ارج و قرب فراوانی برخوردار است و سالانه افراد زیادی برای دیدار از آنها راهی این مکان می شوند. گفته می شود که در این زیارتگاه چهل تن از دختران و زنان منسوب به خاندان ائمه اطهار(علیهم السلام) مدفون شده اند. با توجه به قدمتی که بنای این امامزاده دارد و به دوران صفوی بر می گردد، این اثر در تاریخ ۱ مهر ۱۳۸۲ با شمارهٔ ثبت ۱۰۳۱۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
معماری بنای امامزادگان چهل دختر
بنای این امامزاده پلانی به صورت مستطیل دارد که گنبدی پلکانی و مخروطی بر روی آن قرار گرفته و پوشش آن نیز به صورت گلی و بر روی آن سفید کاری انجام شده است و که در طرفین آن دو طاقنمای ساده قرار دارد. مرقد امامزاده هیچ گونه ضریحی ندارد و بسیار ساده است و داخل آن نیز گچ گاری شده است، همچنین تزئینات خاصی در این بنا وجود ندارد. درخت کهنسالی در محوطه این نبا به چشم می خورد که زوار از سایه آن بهره مند می شوند و علاوه بر این زیبایی خاصی به محیط بخشیده است.
راه های دسترسی به امامزادگان چهل دختر
برای اینکه بتوانید به زیارت امامزاده بروید باید به شهرستان پاکدشت سفر کنید و برای این کار می توانید خرید بلیط اتوبوس خود را از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید. پس از رسیدن به شهر پاکدشت باید به جمال آباد، ۷ کیلومتری جاده اصلی تهران – مشهد بروید. برای رفتن به این منطقه وسایل حمل و نقل عمومی در شهر پاکدشت وجود دارد که البته استفاده از خودرو شخصی کار را برای شما راحت تر می کند.
بازدید از امامزادگان چهل دخترc پاکدشت
زیارت از این مکان رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه نیست. در هر فصلی از سال که میل داشته باشید می توانید از این محل زیارت کنید ولی بهتر است در فصل بهار و پاییز این کار را انجام دهید که نه هوا خیلی سرد باشد نه خیلی گرم.
دیدگاهتان را بنویسید