شهرستان خرمبید یکی از شهرستان های تاریخی و قدیمی استان فار به شمار می آید که با وجود جاذبه های گردشگری موجود در آن به یکی از مقاصد اصلی برای سفر تبدیل شده است. مرکز این شهرستان صفاشهر نام دارد که به نوبه خود از قدمت بالایی برخوردار است و بلندترین شهر استان فارس نامیده می شود. صفاشهر در فاصله ۱۷۵ کیلومتری شمال شیراز قرار دارد و از دو ناحیهی دهبید و خرمی تشکیل شده است. این شهر از آب و هوایی سرد و خشک بهره مند است و منابع مهم ابی استان فارس از چشمهها ورودهای این شهرستان سرچشمه میگیرند. با توجه به اقلیمی که این شهرستان از آن برخوردار است در آن انواع مختلفی از جاذبه های طبیعی به چشم می خورد. علاوه بر این قدمت آن باع به وجود آمدن آثار تاریخی متعددی در آن شده است، که یکی از آنها بقعه امامزاده ابراهیم خرم بید نام دارد. در ای بخش از مجله مستر بلیط در مورد این جاذبه اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار می دهیم. اگر تصمیم دارید زمانی به این منطقه سفر کنید مطمئناً به این اطلاعات نیاز پیدا می کنید پس بهتر است ادامه این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.
معرفی بقعه امامزاده ابراهیم خرم بید
یکی از بناهایی که در ایران همیشه مورد استفاده بود، آرامگاه ها بودند ولی با آمدن دين مبين اسلام، ساختار آرامگاه به شدت زير سؤال رفت، به طوری که پيامبراکرم(ص) فرمودند بر مؤمنين پسنديده است بر روی قبر هيچ بنایی ساخته نشود بلكه لازم است قبر با زمين به طور كامل هم سطح باشد. ولی به مرور زمان این قانون شکسته شد و در سراسر ایران آرامگاه هایی ایجاد شد. در گوشه کنار ایران می توان مقابری را یافت که مربوط به یکی از امامزادگان می شود. یکی از آنها در شهرستان خرمبید استان فارس قرار دارد و با نام بقعه امام زاده ابراهیم(ع) خرم بید شهرت دارد. این امامزاده در بین اهالی محلی با نام امامزاده شهدا نیز مشهور است. اطلاعات کاملی در مورد سال ساخت و ایجاد بنا وجود ندارد ولی قرارگیری مجموعهی امامزاده شــهداء در مسیر یکی از شاه راه های ارتباطـی اصفهان – شیراز، همچنیـن وجود چهارطاقی ها و قبرستان مجاور آن، همگی نشانگر مرکزیت و اعتبار سیاسی و مذهبی این منطقه، در دوران مختلف تاریخی بوده است. امامـزاده شهداء، در 4 کیلومتری جنوب شهرستان، بخش خرمی و 5 کیلومتری شمال روستای قاضیان و تفرجگاه قصر یعقوب، به فاصلهی 12 کیلومتری جنوب غرب جادهی شیراز – اصفهان، در چشم انداز سمت چپ جاده، قرار دارد و شامل بنای امامزاده، قبرستان و یک چهارطاقی در سمت جنوبی مجموعه است.
ساختار و معماری بنای امامزاده
به طور کلی، بنا از دو بخش مرکزی و بخش های جانبی تشکیل شده است. بخـش مرکزی بنا، شامل تالار گنبد داری می شود که تخریب شده و ایوان های کنونی یک فضای چلیپایی را تشکیل می داده اند که در حکم صفه یا شاهنشین های این تالار سرپوشیده بوده اند. شبستان بنا نیز، به احتمال یزاد، اتاق مقبرهی فعلی است که سنگ قبر در آن واقع شده است. هر یک از شاهنشین ها و طاق نماهای جانبی، توسط درگاه هایی به اتاق ها و فضا هایی که در پشت آنها قرار داشته، راه پیدا می کردند ولی کاربری آنها مشخص نیست. این فضاهای جانبی، دارای پلانی مربع مستطیل بوده و در دو طرف بخش مرکزی قرار دارند. هرچند فضاهای جانبی در شرق و جنوب شرقی تخریب شده اند و از زاویهی جنوبی، فقط یک درگاه وجود دارد، اما کاملا به نظر می رسد، فضاهای دو طرف گنبدخانه، دارای همسانی و تقارن بوده اند. در سمت شمال شرق، اتاق نگهبانی فعلی قرار دارد که بنایی جدید محسوب می شود. برای ساخت این بنا از مصالحی همچون چوب، آجر، گچ و کاشی استفاده کرده اند. تزئینات به کار رفته در این بنا شامل مقرنس، معرق، تلفیق معرق و مقرنس، تلفیق معرق و سنگ و … می شود.
راه های دسترسی به بقعه امامزاده ابراهیم(ع)
برای اینکه بتوانید از این بنا دیدن کنید به شهرستان خرمبید سفر کنید و برای اینکار می توانید بلیط اتوبوس صفاشهر را از میتر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید و به این منطقه سفر کنید. پس از رسیدن به صفاشهر می توانید با کمک وسایل نقلیه عمومی به این محل بروید.
بازدید از بقعه امامزاده ابراهیم خرم بید
دیدار از این بنا بدون هزینه است و نیازی نیست، برای تماشای آن مبلغی را بپردازید. مدت زمانی که برای دیدار این بنا نیاز دارید در حدود یک ساعت می شود. پس از دیدن این بنا می توانید از دیگر جاذبه های این منطقه بازدید به عمل آورید.
دیدگاهتان را بنویسید