استان لرستان یکی از استان های تاریخی و با پیشینه بالا در ایران به شمار می رود، که این موضوع باعث شده است در سراسر آن آثار تاریخی متعلق به دوره های مختلف قرار داشته باشد. این استان دارای شهرستان هایی است که هر یک به نوبه خود تاریخچه ای مملو از اتفاقات را به همراه دارند. یکی از این شهرستان ها پلدختر نام دارد که در قسمت جنوبی آن قرار گرفته است. مرکز این شهرستان شهر پلدختر است که به واسطه پیشینه ای که دارد، آثار تاریخی متعددی در آن جای گرفته اند که از آن جمله می توانیم مواردی مانند پل دختر، پل گاومیشان، غار کلماکره، غار کوگان، کاروانسرای چمشک و … را بیان کرد، که هر یک از این آثار تاریخی به تنهایی دنیایی را در دل خود نهفته دارند که برای دوستداران تاریخ می توانند بسیار جالب توجه باشند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد کاروانسرای چشمک اطلاعاتی را گردآوری کرده ایم که در اختیار شما قرار می دهیم. در صورتی که قصد سفر به این شهرستان را دارید بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد آثار تاریخی و گردشگری این شهر داشته باشید. پس توصیه می کنیم ادامه این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید تا سفری با کیفیت را تجربه کنید.
معرفی کاروانسرای چشمک
سیاحت و سفر در راه ها دستاورد های متفاوتی را در جریان تاریخ به یادگار گذاشته است. مهم ترین و ساده ترین آنها، احداث ساختمان هایی برای آسایش و امنیت از خطرات سفر بود که غالباً در راه های صعب العبور و نواحی گرم و خشک ساخته می شدند. ایرانیان مبدع و موجد چنین ساختمانی بودند که بعد ها نام کاروانسرا را به خود گرفت. این پدیده را باید چشم گیرترین هنر فرهنگ و معماری تمدن ایران در طول تاریخ دانست. امروزه این سازه ها تبدیل به یکی از آثار تاریخی شده اند که در نوبه خود از پرطرفدارترین ها نیز به شمار می روند. یکی از این بناهای منحصر به فرد که ساختاری مخصوص به خود نیز دارد در شهرستان پلدختر استان لرستان قرار دارد و با نام کاروانسرای چشمک به مردم معرفی شده است. این کاروانسرا مربوط به دوران شاه عباس اول می شود همان زمانی که می توان آن را، دوره اوج معماری این نوع بناها دانست. به طوری که در حال حاضر اکثر کاروانسراهایی که وجود دارند مربوط به همین دوران هستند. این کاروانسرا بر سر راهی قرار داشته که لرستان را به خوزستان متصل میکرده است. این کاروانسرا را دومین منزل از خرم آباد به خوزستان می دانند، که پس از آن کاروانسراهای قلعه نصیر، اوسر، میشوند، چارتا و قلعه رزه، قرار دارند. این بنا به سبب اهمیتی که دارد در لیست آثار ملی ایران قرار گرفته است.
معماری کاروانسرای چشمک
کاروانسرا های ایران از حیث معماری اکثرا به هم شبیه هستند و از یک اصول پیروی کرده اند، تنها تفاوت آن در شکل ظاهریشان و مصالح به کار رفته در آنها است. کاروانسرای چشمک دارای پلانی مستطیل شکل است و از نوع کارونسراها با حیاط مرکزی به شمار می آید. طول و عرض باروی این کاروانسرا 48 در 44 متر است و ورودی آن که در سمت جنوب قرار دارد، هلالی شکل است. پس از گذر از دروازه ورودی به راهرویی می رسید که در دو طرف آن حیاط های کوچکی قرار دارد، حیاط سمت راست شامل یک اتاق مخصوص نگهبانی نیز می شود. این راهرو به حیاط اصلی منتهی می شود که گرداگرد آن اتاق ها و دیگر بخش ها قرار دارد. این کاروانسرا 12 اتاق دارد و از دو قسمت ساخته شده که قسمتی برای سکونت کاروانیان و قسمتی دیگر جهت نگهداری چهارپایان مورد استفاده قرار می گرفته است.
برای سفر به شهر پلدختر اتوبوس از گزینه های امن و ارزان قیمت محسوب می شود، همچنین می توانید برای خرید بلیط اتوبوس به مستر بلیط مراجعه کنید.
راه های دسترسی به کاروانسرا
همانطور که در قسمت های قبل متوجه شدید این بنا در شهرستان پلدختر و منطقه چشمک قرار دارد. فاصله این منطقه از شهر پلدختر حدود 90 کیلومتر می شود. رفتن به این منطقه را بهتر است با خودروی شخصی انجام دهید تا برای رفت و آمد دچار مشکل نشوید.
بازدید از کاروانسرای چشمک
دیدن این بنا رایگان است و بدون پرداخت هزینه می شود به تماشای آن رفت. در ضمن طبیعت اطراف آن بسیار زیبا و لذت بخش است که سفارش می کنیم وقتی که برای دیدار از این سازه رفتید زمانی را نیز در طبیعت آنجا به استراحت بپردازید. لباس و کفش مناسب حتما به تن کنید و وسایل مورد نیازتان را حتما به همراه خود ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید