سفر عبارت است از فعالیت رفتن از یک مکان به مکان دیگر. به جابه جایی هایی که هر روز انجام می گیرد و در آن فرد از خانه به مدرسه یا بر عکس می رود «رفت و آمد» گفته می شود. برخی از افراد به عنوان بخشی از شغل خود به شهرهای دیگر سفر می كنند. یکی از پرسش هایی که در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد این است که چرا ما سفر می کنیم؟ ما به دلایل مختلف سفر می کنیم، اما فکر می کنم جالب است بدانید که از تعطیلات اغلب به عنوان «استراحت» یاد می شود. اغلب اوقات، ما برای فرار از چیزی سفر می کنیم، خواه یک اتفاق بد، یک رابطه، یک کلیشه و یا فقط یک احساس ناخوشایند سرگردانی باشد. حتی گاهی متوجه نمی شویم که برای فرار در سفر هستیم. تمام این ها به ما کمک می کند تا از استرسی که هر روزه با آن مواجه هستیم فرار کنیم. اولین قدم در سفر انتخاب یک مقصد برای سفر است. یکی از نواحی که می تواند بهترین گزینه برای این کار باشد جنوب کشور است که سرشار از جاذبه های تاریخی است. یکی از این جاذبه های تاریخی قلعه دختر دشتی است دیدار از آن خالی از لطف نیست.
معرفی قلعه دختر دشتی
شماری از قلعه های ایران قلعه دختر نام دارند. درباره دلایل انتخاب این نام دو نظر بیان شده است. نخست اینکه به دلیل سختیِ دسترسی و نا ممکن بودن تصرف آنها چنین نامیده شده اند، دیگر اینکه این نام نشان دهنده اختصاص این اماکن در گذشته ای دور به ایزدی باستانی همچون آناهیتاست. قلعه دخترها منحصر به ایران نیستند. در افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز، آسیا صغیر و حتی در سرزمین های دور تر تا اروپا، قلعه هایی با نام هایی به همین معنا می توان یافت. یکی از نکات قابل توجه در مورد آنها این است که هیچ کدام از آنها از ابتدا به قلعه دختر شهرت نداشتند بلکه پس از متروک شدن این نام بر آنها نهاده شده است. یکی از همین قلعه دختر ها، قلعه دختر دشتی است که در شهرستان دشتی، روستای لاور ساحلی قرار دارد. این قلعه را در زمان های قبل از اسلام بر فراز کوه مُند ساخته اند. از سمت غرب این قلعه می توان ساحل زیبا و آرام خلیج فارس را دید و از سمت شرق به کوه مند منتهی میشود و در پرتگاهی تند و بسیار تیز قرار دارد. اگر از سمت شرق روستای لاور و گلستان نگاه دقیقی به کوه مند بیندازیم آثار و بقایای این قلعه بر تیغ کوه قابل دیدن است. این قلعه به خاطر معماری و اهمیت تاریخی اش در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است. همیشه برای قلعه های دختر افسانه های زیادی می ساختند که یکی از افسانه های این قلعه نیز این است که این مکان محل فرمانروایی دختر (زنی) قدرتمند بوده که سال ها بر لاور و اطراف آن حکومت می کرده است. اگر علاقه مندید که بیشتر در مورد این قلعه بدانید به ادامه این مطلب در مجله مستر بلیط مراجعه کنید.
معماری قلعه دختر دشتی
به احتمال بسیار زیاد این قلعه دارای دو طبقه بوده که در جلوی آن چهار ستون قرار داشته است که جزء یکی از آنها بقیه آثار تخریب شده اند. در برجک غربی قلعه که در واقع طبقه فوقانی قلعه محسوب می شده، چند سوراخ مستطیل شکل برای دیده بانی یا پرتاپ تیر توپ خانه به بیرون بوده که امروزه این چند سوراخ مذکور پوشانده شده اند و شاید صیادان محلی و شکارچیان وحوشی مثل بز و کل یا پرندگان در همین سالها زمانی که برج های قلعه سالم بوده و به عنوان پناه گاه از آن استفاده میکردند آنجا را پوشاندهاند. به غیر از طبقه بالایی قلعه بقیه قسمت های آن به زیر خاک رفته است البته آنچه از صحبت های مردم محلی بر می آید این است که آنها در سال های اخیر سالم بودند و احتمالا بر اثر اتفاقات طبیعی از بین رفته اند. این قلعه به وسیله دو غار که در نزدیکی آن قرار دارد به روستا های لاور و گلستان می رسیده است. این موضوع را از بقایای آن که در حیاط خانه یکی از اهالی روستای گلستان وجود دارد متوجه شده اند. مصالحی که در ساخت آن استفاده کرده اند نوعی سنگ رسوبی و ساروج بوده است. یک راه صاف و هموار هم به طول یک کیلومتر وجود دارد که از این مکان به ساحل دریا می رسد.
راه های دسترسی به قلعه
همانطور که قبلا گفته شده این قلعه در نزدیکی روستای لاور قرار دارد پس اگر می خواهید از آن دیدن کنید باید به این روستا سفر کنید. برای سفر به خورموج می توانید با خرید بلیط اتوبوس اقدام به سفر به این کنید، که در این راه مستر بلیط می تواند یاری دهنده و همراه شما باشد.
بازدید از قلعه دختر
برای بازدید از این بنا احتیاجی نیست که هزینه بپردازید ولی به خاطر داشته باشید که این قلعه در ارتفاعات قرار دارد پس حتما کفش و وسایل مناسب به همراه داشه باشید.
دیدگاهتان را بنویسید