موزه های یکی از جاذبه های گردشگری شهری به شمار می روند که هر ساله علاقمندان زیادی را به خود جذب می کنند. گردشگری شهری شاخه ای از گردشگری به شمار می رود که هدف آن دیدار از شهرها محسوب می شود. توريسم شهري عبارت است از مسافرت به شهر با انگيزه های مختلف بر اساس جذابيت های متفاوت و امكانات و تسهيلاتی كه شهر دارای آن است و در شخص ايجاد جذابيت می كند. مراکز شهرها از گذشته تاکنون به دلایل متنوعی همچون تاریخ یک شهر، هویت شهر، فرهنگ و هسته تشکیل دهنده آن مورد علاقه و بازدید گردشگران بوده و هستند.گردشگری شهری تركيب پيچيده ای از فعاليت های مختلف است كه از به هم پيوستن در محيط ويژه و قادر ساختن شهر در جذب بازديدكنندگان است. عناصر اولیه توریسم شهری، فعالیت هایی مانند تئاتر، سینما، برپایی نمایشگاه ها و …، ثانیا، مکان های قابل بازدید مانند پارک ها، مکان های تاریخی، موزه ها، آبشار و غيره. عنصر ثانویه شامل هتل ها، بازارها و مغازه ها و رستوران ها می شود. مراکز شهرها از گذشته تاکنون به دلایل متنوعی همچون تاریخ یک شهر، هویت شهر، فرهنگ و هسته تشکیل دهنده آن مورد علاقه و بازدید گردشگران بوده و هستند. یکی از موزه هایی که طرفداران زیادی به خود جذب می کند موزه مردم شناسی تفت به شمار می رود.
معرفی موزه مردم شناسی تفت
تفت یکی از شهرستان های استان یزد به شمار می رود که هر ساله جمع کثیری از گردشگران را به سمت خود می کشاند. این شهرستان قدمتی بالا دارد و در آن جاذبه های گوناگونی دیده می شود. مجموعه تاریخی شاهولی، خانه و باغ داد، باغ علی نقی خان، خانه باغ کاکا، حمام دربند میرزا، حمام شوده، حمام باغ گلابدان، قلعه پهلوان بادی، آبانبار برالسویه، آبانبار چهار بادگیری، آبانبار باغ گلابدان و … برخی از جاذبه های گردشگری این منطقه به شمار می روند. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ موزه مردم شناسی تفت رفته ایم و اطلاعات جامعی را در مورد آن برای شما گردآوری کرده ایم. این موزه در خانقاه و بقعه شاه خلیل ثانی، از نوادگان شاه نعمت الله ولی، احداث شده است و فرهنگ، آداب و رسوم و فولکور مردم منطقه تفت در قالب تابلوها، تندیس های انسانی و اشيای مرتبط به نمایش می گذارد. با توجه به شواهد و اسنادی که در این محل به جای مانده است، قدمت بنا به دوران صفوی بر می گردد. اين بنا در اوايل قرن نهم هجری توسط شاه نعمت الله ولی به هنگام مسافرت به تفت ساخته شد، که پس از کشته شدن شاه خليل ثانی از نوادگان ایشان در هرات و انتقال جسد او به تفت، در اين خانقاه به خاک سپرده شده است.
ساختار و بخش های مختلف موزه
این بنا مساحتی در حدود 400 متر مربع دارد و از بخش های مختلفی مثل رواق شمالی، جنوبی و شرقی، دو گنبد خانه و حجره هایی در ضلع غربی تشکیل می شود. موزه از دو بخش تشکیل می شود که در آن 196 قطعه وجود دارد. در این موزه می توانید شاهد ماکتهایی از شغلها و حرفه های قدیم منطقه، آداب و رسوم آنان و آثار و اشیای قدیمی کشف شده تفت و خارج از استان باشید. از ابزار و وسایل کار مردم در گذشته، که در این موزه وجود دارند، می توان به نخریسی، حلاجی، نوغان داری، چیلانگری و تارسازی به همراه مولاژ و پیکره های انسانی اشاره کرد. تعدادی از وسایلی که مردم به موزه اهدا کرده اند شامل تابلو، زیلو، انواع آینه، شمعدان و چراغ و … می شود. علاوه بر تمام این ها می توانید وسایلی مثل وسایل نگهداری مواد غذایی و طبخ و صرف غذا، وسایل مربوط به استحمام، وسایل روشنایی، وسایل تعزیه، نسخ خطی، ابزار جنگی و … را نام برد.
راه های دسترسی به موزه مردم شناسی
برای دیدار از این موزه باید راهی شهرستان تفت شوید که این کار با خرید بلیط اتوبوس تفت امکان پذیر می شود. زمانی که خواستید به این موزه بروید باید به میدان امام خمینی، مجموعه شاه ولی مراجعه کنید. لازم به ذکر است که وسایل نقلیه عمومی شما را به این مکان می رسانند.
بازدید از موزه مردم شناسی تفت
برای دیدار از این موزه باید هزینه ای اندک را به عنوان ورودی پرداخت کنید. همچنین همه روزه از ساعت ۹:۳۰ تا ۱۳:۳۰ می توانید به این مکان مراجعه کنید. زمانی در حدود یک الی دو ساعت برای گردش در این محل کافی به نظر می رسد. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به این ناحیه حتما به دیدن این موزه نیز بروید.
دیدگاهتان را بنویسید