حالت تهوع در هواپیما
13 شهریور 1403 3 مهر 1403

راهکارهایی برای جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما

احتمالا برای شما هم پیش آمده که در سفرهای هوایی دچار حالت تهوع در هواپیما شوید. به این عارضه Motion Sickness یا همان بیماری حرکت می‌گویند. اگر این عارضه به درستی مدیریت نشود؛ دچار مشکلات شدیدی در پرواز خواهید شد. به همین علت تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا به اتفاق یکدیگر ببینیم دلایل حالت تهوع در پرواز چیست و راه‌های جلوگیری از این حالت را بشناسیم.

دلایل حالت تهوع در سفرهای هوایی

دلیل اصلی حالت تهوع در هواپیما و سفرهای هوایی، حرکت و ایجاد اختلال پیام رسانی به مغز افراد است. به این صورت که وقتی بدن ساکن بوده و داخل یک وسیله نقلیه هستید؛ پیام و علائمی از حرکت فیزیکی بدن به مغز نمی‌رسد. به همین علت مشکلاتی در پیام رسانی به مغز ایجاد شده و دچار حالت تهوع در پرواز می‌شوید. از دیگر دلایل حالت تهوع در پرواز می‌توان به ترس از پرواز و نگرانی یا استرس اشاره کرد.

نکته‌ای که باید بدانید این است که حالت تهوع تنها علامت بیماری حرکتی نیست و علائم دیگری نیز دارد و همچنبن این اتفاق تنها در سفرهای هوایی رخ نمی‌دهد؛ بلکه در سفرهای زمینی نیز بیماری حرکت ممکن است پیش بیاید.

علائم پرواززدگی چیست؟

همانطور که اشاره شد علائم پرواززدگی تنها حالت تهوع نیست. رنگ پریدگی، کرختی، استفراغ، سرگیجه و سردرد، عرق سرد، نفس نفس زدن و بی‌اشتهایی از دیگر علائم پرواز زدگی است.

معمولا علائم پرواززدگی در بین کودکان و زنان رخ می‌دهد. البته به صورت دقیق نمی‌توان برای آن رده سنی خاص یا جنسیت تعیین کرد؛ اما طبق تحقیقات مشاهده شده، عارضه بیماری حرکت بیشتر در بین زنان و کودکان دیده می‌شود. اگر شما هم در حین پرواز دچار این عارضه شده و از این موضوع نگران هستید؛ اصلا جای نگرانی وجود ندارد. چرا که در ادامه با راه‌های جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما آشنا می‌شویم.

راه‌های جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما

اگر شما هم دچار عارضه بیماری حرکت در پرواز یا وسیله نقلیه اتوبوس می‌شوید؛ تنها نیاز است چند نکته ساده را رعایت کنید تا دیگر دچار این مشکل نشوید. برای جلوگیری از حالت تهوع در پرواز راه و روش‌های زیادی وجود دارد؛ اما در این مطلب به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم. در ادامه به اتفاق یکدیگر با راه‌های جلوگیری از حالت تهوع در پرواز آشنا می‌شویم.

جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما

1- در حین پرواز به هیچ عنوان به صفحه موبایل یا کتاب نگاه نکنید

قطعا برای شما هم پیش آمده که در حین پرواز به صفحه گوشی‌تان نگاه کرده باشید و در همان لحظه احساس سرگیجه یا تهوع کرده باشید. چرا که نگاه کردن به صفحه گوشی موبایل یا کتاب در حین پرواز، عارضه بیماری حرکت را بیشتر کرده و حال شما را بیشتر دگرگون می‌کند. حتی تعادل درونی شما را برهم می‌زند. به همین علت به هنگام پرواز تنها سعی کنید آرامش و خونسردی‌تان را حفظ کنید.

انتخاب صندلی‌های جلوی هواپیما برای جلوگیری از حالت تهوع

2- صندلی‌های جلوی هواپیما را برای نشستن انتخاب کنید

اگر دچار عارضه بیماری حرکت هستید؛ حتما قبل از نشستن از مهماندار بخواهید که صندلی شما را عوض کرده و به صندلی جلوی هواپیما انتقال دهد. چرا که صندلی‌های جلوی هواپیما ثابت‌تر هستند و زیاد تکان نمی‌خورند. از این رو دچار بیماری حرکت نمی‌شوید. برای خرید بلیط هواپیما در صندلی مناسب می‌توانید به سایت مِستربلیط مراجعه کنید.

استفاده از تهویه هواپیما

3- از تهویه هواپیما حتما استفاده کنید

از آنجایی که فضای داخل هواپیما فضایی بسته است؛ عارضه بیماری حرکت در شما بیشتر شده و دچار حالت تهوع در پرواز می‌شوید. از این رو حتما از تهویه هواپیما در بالای سر خودتان استفاده کنید تا کمتر دچار این عارضه شوید.

تغذیه سالم برای جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما

4- تغذیه سالم داشته باشید

حتما قبل از پرواز غذاهای سبک مصرف کنید تا در حین پرواز مشکلی برای‌تان پیش نیاید. از خوردن غذاهای پرچرب و پرکالری شدیدا خودداری کنید. به علاوه در حین پرواز هم حتما آب زیاد مصرف کنید. اگر دچار عارضه بیماری حرکت شدید؛ از خوردن غذا و میان وعده‌های هواپیما هم خودداری کنید.

5- ماساژ درمانی کنید

اگر دچار عارضه بیماری حرکت شدید، می‌توانید از ماساژ درمانی استفاده کنید تا حالت تهوع در پرواز کمتر شود. برای این کار تنها نیاز است با استفاده از انگشت شست، مچ دست خود را برای چند دقیقه فشار دهید. این کار باعث می‌شود تا انرژی در بدن شما بیشتر جریان پیدا کند.

6- از نوشیدنی‌های گرم و زنجبیلی استفاده کنید

اگر در حین پرواز همیشه دچار این مشکل می‌شوید؛ توصیه می‌شود حتما از نوشیدنی زنجبیلی یا شکلات‌های زنجبیلی استفاده کنید تا حالت تهوع شما در پرواز کمتر شود.

تمامی وسایل و خوراکی‌هایی که در طول پرواز نیاز خواهید داشت را می‌توانید در مقاله لوازم مورد نیاز برای سفر با هواپیما مطالعه کنید.

خوردن قرص برای جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما

اگر هیچ یک از راهکارهای پیشگیری موثر نبود چه کنیم؟

در نهایت اگر هیچ کدام از راهکارهای پیشگیری مثل نگاه نکردن به صفحه موبایل یا کتاب نخواندن به شما کمک نکرد؛ اصلا جای نگرانی نیست. چرا که می‌توانید قبل از پرواز به داروخانه مراجعه کنید و قرص‌های مخصوص حالت تهوع در پرواز را تهیه کنید. یکی از موثرترین داروها برای حالت تهوع در پرواز، قرص هیوسین است. این قرص بین 30 تا 72 ساعت بر روی بدن شما اثربخشی دارد.

از دیگر قرص‌های تاثیرگذار می‌توان به قرص‌های خواب یا آنتی هیستامین‌ها اشاره کرد. با خوردن قرص خواب کل پرواز به خواب می‌روید و اصلا دچار عارضه بیماری حرکت نمی‌شوید.

در این مطلب با دلایل حالت تهوع در پرواز آشنا شدیم. آیا شما هم دچار عارضه بیماری حرکت در پرواز هستید؟ اگر پاسخ‌تان به این سوال مثبت است؛ خوشحال می‌شویم راهکارهای پیشگیری از حالت تهوع در پرواز را با ما و مخاطبان سایت مِستربلیط در میان بگذارید.

سوالات متداول

چه کسانی دچار پرواززدگی یا حالت تهوع در هواپیما می‌شوند؟

معمولا افرادی دچار پرواززدگی یا حالت تهوع در هواپیما می‌شوند که ترس یا استرس از پرواز دارند. بیشتر این عارضه با توجه به تحقیقات انجام شده در میان کودکان و بانوان رخ می‌دهد.

قرص ضد استرس برای پرواز چیست؟

معمولا قرص‌های خواب برای پرواز مناسب هستند و عارضه بیماری حرکت را کمتر می‌کنند. به علاوه قرص هیوسین اثربخشی بالایی بر روی بدن دارد.

بهترین صندلی در هواپیما برای جلوگیری از حالت تهوع در هواپیما کدام است؟

بهترین صندلی در هواپیما برای جلوگیری از حالت تهوع در پرواز، صندلی‌های جلوی هواپیما است. چرا که صندلی‌های جلو معمولا ثابت هستند و با نشستن بر روی آن‌ها زیاد تکان نمی‌خورید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ریحانه محبوبی منش
کلمات دنیای گسترده‌ای برای من است که با آنها می‌توانم به شکل دلنشین و جذاب یک مقاله تمام و کمال بنویسم. از کوچکی عاشق نوشتن و نویسندگی بودم. برای همین باعث شد تا شغل نویسندگی و تولید محتوا را انتخاب کنم. کنار تولید محتوا خیلی به سفر و گردشگری علاقه دارم و اگر وقت با من یار باشد؛ به ناشناخته‌های ایران سفر می‌کنم. در حال حاضر به صورت فریلنسری نویسندگی می‌کنم، سفر می‌روم و با اهالی گردشگری ارتباط خاصی دارم و از ارتباط و درک نیازهای آنها لذت می‌برم.
ریحانه محبوبی منش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید