مسجد حاج رجبعلی اشکذر اشکذر
24 اسفند 1400 20 خرداد 1403

مسجد حاج رجبعلی اشکذر

در حال حاضر یکی از مقاصدی که افراد برای سفر کردن انتخاب می کنند، شهرها به شمار می روند. در شهرها می توان جاذبه های گردشگری متعدد و متنوعی را یافت که هر کدام از آنها گردشگران زیادی را به سمت خود می کشانند. همین موضوع مدل خاصی از گردشگری را به وجود آورده است که به آن گردشگری شهری می گویند. تمایل به سفر هم چون میل به دور از یکنواختی زندگی روزمره، برای شکست عادت های روتین برای متوقف کردن زمان، به تجربه و تنوع اخبار، چیزی است که در وجود ما وجود دارد. سفر به جایی دیگر همراه با مردم دیگر در یک آب و هوا و محیط زیست، به معنی بخشی از داستان و تجربه دیگری به شمار می رود، بر آورده شدن این آرزوها شخصی و منحصر به خود فرد است. با سفر شهرهای مختلف می توان شاهد این تجربه بود و از یکنواختی زندگی امروزی دور شد. در شهرها علاوه بر اینکه با مردم جدید آشنا می شویم با فرهنگ و تمدنی متفاوت نیز رو به رو خواهیم شد. همین موضوعات در کنار جاذبه های گردشگری شهری، از شهرها مقصدی دلچسب به وجود می آورد. مسجد حاج رجبعلی اشکذر، از جمله جاذبه های شهر اشکذر در استان یزد به شمار می رود.

معرفی مسجد حاج رجبعلی اشکذر

معرفی مسجد حاج رجبعلی اشکذر

اشکذر یکی از شهرستان های استان یزد به شمار می رود که مرکز آن نیز شهر اشکذر است. این شه در میان منطقه ای کویری و در فاصله 11.5 کیلومتری شهر یزد قرار ارد و در جهت شمال غربی شهر یزد و در مسیر جاده آسفالته یزد – اردکان واقع شده است. متون محلی یزد، از اشکذر به عنوان یکی از روستاهای ناحیه رستاق نام می برد و قدمت آن را مربوط به دوره اشکانی می دانند که توسط یکی از ملوک الطوایف، که در این منطقه سکوت داشت، احداث گردیده است. به همین دلیل می توان گفت این شهر از قدمت بالایی برخوردار است که در آن می توان بناهای قدیمی زیادی را یافت. یکی از این بنا ها مسجد حاج رجبعلی اشکذر به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط شما را با آن بیشتر آشنا می کنیم. این مسجد در شهر اشکذر و رد محله توده این شهر واقع شده است و قدمت آن به دوران قاجار بر می گردد. از آنجایی که این بنا معماری خاص و همچنین قدمت بالایی دارد این اثر در تاریخ ۵ آذر ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۲۸۹۶ در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است. گفته می شود که مسجد توسط فردی به نام حاج ملا رجبعلی فرزند میرزا عبدالله فراهانی الاصل مشهور به اشتری ساخته شده است و به همین دلیل به این نام شهرت دارد.

معماری و ساختار بنای مسجد

معماری و ساختار بنای مسجد

این بنا از دو بخش تشکیل شده است که شامل سردخانه و گرم خانه می شود. در ایوان تابستانی در داخل محراب سنگ مرمری دیده می شود که اندازه های آن در حدود ۱۳۰*۸۰ سانتی متر می شود. میان آن نقش قندیل آویخته ای تراشیده و در حاشیه آن آیاتی از قرآن مجید نوشته شده است. نکته ای که در مورد این مسجد وجود دارد این است که دارای موقوفاتی است که اراضی کشاورزی و باغات برخی از آنها هستند. در مسجد می توان شاهد زیلوهایی بود که از قدمت بالایی برخوردارند و تاریخ های ۱۲۲۰ ،۱۲۴۷، ۱۲۵۸ ،۱۲۸۳ قمری بر روی آن نقش بسته و نام واقف آنها بر روی زیلوها نیز دیده می شود. اگر دوست دارید زمانی به این منطقه سفر کنید می توانید بلیط سفرتان را به صورت آنلاین از مستر بلیط خریداری کنید و راهی این  ناحیه شوید.

راه های دسترسی به مسجد حاج رجبعلی

راه های دسترسی به مسجد حاج رجبعلی

برای دیدار از این بنا باید به سمت شهر اشکذر حرکت کنید که این سفر با خرید بلیط اتوبوس امکان پذیر است. پس از آنکه به شهر رسیدید و تصمیم گرفتید به دیدن بنا بروید باید خود را به محله توده شهر که در بافت تاریخی قرار دارد برسانید. وسایل نقلیه ای مثل تاکسی به راحتی شما را به این ناحیه می برند.

بازدید از مسجد حاج رجبعلی اشکذر

تماشای این بنا رایگان است و نیازی نیست هزینه ای برای اینکار پرداخت کنید. مدت زمانی که برای گشت و گذار در مسجد نیاز دارید حدود یک ساعت می شود و بهتر است در فصل های خنک سال سفر خود را انجام دهید تا گرمای هوا موجب آزارتان نشود.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید