چهار طاقی سلطان آباد
11 فروردین 1400 5 شهریور 1403

چهار طاقی سلطان آباد

اُرزوئیه شهری در استان کرمان ایران است. این شهر مرکز شهرستان ارزوئیه و در فاصله ۲۶۰ کیلومتری جنوب غربی کرمان قرار دارد. استان کرمان از جمله استان هایی است که از قدمت تاریخی بالایی بر خوردارند که این موضوع در مورد شهرستان های آن نیز صدق می کند. شهرستان ارزوئیه نیز دارای قدمت بالایی است و در جای جای آن آثار تاریخی متنوعی وجود دارد که صحت این گفته را تائید می کنند. وجود این آثار تاریخی می تواند دلیل خوبی برای سفر به این شهرستان باشد. این منطقه از مناطق گرم و خشک ایران محسوب می شود به همین خاطر بهتر است برای سفر به آن زمانی را انتخاب کنید که گرمای هوا کمتر باشد و موجب اذیت شما نشود. از جمله جاذبه های گردشگری آن می توان به تپه‌های باستانی یحیی (تپه یحیی)، قلعه تاریخی سلطان آباد، چهارطاقی‌های ارزوئیه، منطقه ییلاقی دهسرد، آستان مقدس (شیخ محمدپرنده) در روستای ییلاقی مزار، منطقه سیاهکوه و بناب کلیان، منطقه وکیل اباد، آستان مقدس امامزاده سلطان پیرغیب (علیه السلام)  و قلعه نو اشاره کرد. اگر با خواندن این مطالب مشتاق سفر به این شهرستان شدید بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط که در مورد چهار طاقی سلطان آباد را دنبال کنید.

معرفی چهار طاقی سلطان آباد

معرفی چهار طاقی سلطان آباد

در دوره ساسانی با رسمیت یافتن دین زرتشت، زرتشتیان تمام آداب و مراسم دینی و عبادی خود را در اماکنی به نام «آتشکده» یا «آتشگاه ها» به جای می آوردند. تقدس چنین اماکنی به قدری بود که در دوره ساسانی، اراضی را وقف آتشکده ها و از عایدات آن مبالغی را صرف آتشکده و اجرای برخی از مراسم عبادی خود می کردند. از آنجایی که پلان اکثر این آتشکده ها به صورت چهار طاغی بود، آنها نیز با همان نام شناخته می شوند. یکی از این چهارطاغی ها که در شهرستان ارزوئیه قرار دارد چهار طاقی سلطان آباد است که در نزدیکی روستای سلطان آباد در ۲۵ کیلومتری شهر ازروئیه در استان کرمان قرار دارد. این بنا قدمتی حدود 1600 سال دارد که به دوران ساسانی و پیش از اسلام بر می گردد.

معماری چهار طاقی سلطان آباد

چهارطاقی بنایی است با قاعده مربع شکل و متشکل از چهار طاق  که گنبدی بر آنها قرار دارد. اکثر چهار طاغی ها دارای معماری همانند و پلانی مربع شکل هستند که در نوع ساخت تنها با هم متفاوت می شوند ولی از اجزای شبیه به هم تشکیل شده اند. این چهار طاغی نیز از قضیه پیروی می کند و معماری همانند دیگر چهار طاغی ها دارد. مصالحی که در ساخت این بنا به کار رفته است شامل سنگ های نتراشیده به صورت بوم آورد و همچنین گل می شود. ارتفاع این آتشکده برابر با 15 متر است که از کف تا نوک گنبد حساب می شود.

برای سفر به ارزوئیه بهترین روش استفاده از اتوبوس است و خرید بلیط اتوبوس را نیز می توانید به صورت آنلاین و از مستر بلیط انجام دهید.

راه های دسترسی به چهار طاقی

راه های دسترسی به چهار طاقی

اگر به دیدار از چهار طاغی ها علاقه مند هستید باید به روستای سلطان آباد بروید سپس از آنجا خود را به سه کیلومتری جنوب این شهر که این چهار طاغی قرار دارد برسانید. بهتر است اینکار را با خودرو شخصی یا تاکسی انجام دهید تا راحت تر به این مکان برسید. ممکن است مجبور شوید قسمتی از مسیر را پیاده طی کنید.

بازدید از چهار طاقی سلطان آباد

دیدن  این بنا رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارید و در ضمن هیچ روزی از سال تعطیل نیست. پس با خیال راحت و در هر روزی که دوست داشتید می توانید به بازدید از این بنا بروید. تنها نکاتی که باید در نظر داشته باشید یکی آب و هوا و دیگر کفش و لباس مناسب است. از آنجایی که این بنا در دشت قرار دارد پس نیاز است کفش و لباس مناسب برای این مکان به همراه داشته باشید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. سهیل بهاری مقدم
    سهیل بهاری مقدم
    14 فروردین 1403 در 11:28

    چقدر خوبه که همچین آثار باستانی و تاریخی از دروه نیاکانمان در شهرمون وجود داره.
    آثار باستانی و تاریخ. اصالت هر کشور ،هر استان، هر شهر و روستا و اصالت خاندان و خونواده و شخص رو یدک میکشه
    پشت پرده ای از اصالت ایرانیان هست.
    امیدوارم که مسئولین و مردم در باسازی و نگهداری این آثار باستانی که شناسنامه و اصالت هر شهر هست کوشان باشند
    باعث افتخار برای من.

    عشق است سلطنوا