حمام شیشه کجاست؟ در طول تاریخ کهن ایران بناهای مختلفی با کاربرد های متفاوت احداث شده اند که با پیشرفت و ترقی زندگی به سمت بافت امروزی از حالت کاربردی خارج شده و به مکان های تاریخی، فرهنگی، هنری و گردشگری تبدیل گردیده اند.
برخی از این بناها مانند حمام و یا کاروان سراها جنبه استفاده عمومی را داشته و با گذر زمان به عنوان موزه یا مکانی برای معرفی یک برهه تاریخی به کار می روند. حمام ها معماری خاص و ویژه ای دارند، که متناسب با نوع اقلیم هر منطقه بافتی متفاوت را به خود اختصاص داده اند.
با ما در مجله مستر بلیط همراه باشید تا سفری به شهر زیبا و پر افتخار سنندج داشته باشیم. شهر سنندج با سابقه ای به قدمت 4000 سال پیش از میلاد از جمله مناطق کهن و اصیل ایران زمین به شمار می رود.
مردم این شهر به زبان کوردی تکلم می کنند. سنندج با آب و هوای سرد و خشک کوهستانی و تا قسمتی معتدل، یکی از تفرجگاه های سلاطین محسوب می شده؛ که همین امر موجب رونق اقتصادی و اهمیت سیاسی آن نیز می گردیده است.
در شهر زیبای سنندج حمامی قدیمی به نام حمام شیشه قرار دارد، که در واقع جنسش از شیشه نبوده و فقط با شیشه های رنگی مزین شده، که آن را به تنها حمام شیشه ای ایران بدل نموده است. اکثر بناهایی که جنبه عمومی داشته اند مانند بازار ها، مساجد و حمام در دوران صفویه و قاجاردر این شهر بنا شده اند.
حمام شیشه در قسمت شمال بلوار کردستان و در جوارمسجد ملا ویسی قرار دارد، که از مصالحی همچون سنگ، گچ، خاک و ملات ساخته شده و در داخل با شیشه های رنگی به شکلی خلاقانه آذین گشته است. معماران عصر زندیه در تمام بناهای مربوط به آن دوران نقشی اساسی را ایفا نموده اند، به طوری که با ایجاد تنوع و تلفیق شیوه های ساخت ایرانی با ملل دیگر، تاثیر بسزایی در پیشرفت و ترقی معماری ایرانی داشته اند.
دیدار از این بناهای تاریخی تجربیات شگرفی را به دنبال خواهد داشت، زمانی که در ابنیه کهن قدم می زنید، گویی که در طول تاریخ گام بر داشته و مردمان اعصار گذشته را با چشم جان می نگرید. برای سفر به شهر سنندج با مراجعه به سایت مستر بلیط می توانید به راحتی بلیط اتوبوس یا هواپیما را تهیه کرده، و روزهای خاطره انگیزی را در زندگی خود ثبت نمایید.
تاریخچه حمام شیشه
تاریخ دقیقی از ساخت حمام در دست نمی باشد، اما با توجه به بافت و شیوه معماری و بررسی قدمت مصالح به کار رفته، می توان گفت که در دوران قاجارساخته شده است. جالب است بدانید که تا سال های پیش از انقلاب هنوز هم به عنوان حمام عمومی مورد استفاده مردم قرار می گرفت و در سال های 1360 تا 1364 تقریبا بلا استفاده ماند و در سال 1383 توسط سازمان میراث مرمت گردید.
امروزه برای بازدید علاقه مندان از بناهای تاریخی مهیا است. در سال 1385 قرار بود حمام به عنوان موزه عکس سنندج معرفی گردد، که با مخالفت اداره میراث فرهنگی جهت جلوگیری از آسیب رسیدن به این بنای کهن مواجه شد.
نقشه و معرفی قسمت های مختلف
حمام شیشه نیز همچون سایر حمام ها شامل قسمت هایی ازقبیل: گرم خانه، رختکن، آبنما، سربینه، خزینه، حجره و استراحتگاه است. وجود سکوها و آبنماهای زیبا که در دو بخش سرد و گرم طراحی شده اند، آن را از سایر حمام ها متمایز می گرداند. معماری موزون و منظمی که در ساخت حمام به کار رفته شده در نوع خود بی نظیر است.
طراحی که توسط شیشه های رنگی انجام پذیرفته، فکری خلاقانه بوده که تا به آن زمان در هیچ جای ایران مورد استفاده قرار نگرفته است. درب ورودی حمام با آجرهای خشتی ساخته شده، که به مرور زمان تخریب گردیده است، اما سازمان میراث فرهنگی سعی کرده که مطابق با نوع اصلی، آن را مرمت نماید.
در برخی از متون تاریخی قدمت حمام را به 200 سال قبل می دانند. داخل حمام با گچکاری نقش هایی از حیوانات و درختان را به صورت شکارگاه ترسیم کرده که جلوه ای زیبا به آن بخشیده است. صاحبان اصلی این بنا خانواده ای به نام بابان بوده اند که در سال 1380 آن را به اداره میراث فرهنگی واگذار نمودند. حمام شیشه هم اکنون در رده آثار ملی قرار گرفته، تا سندی بر اصالت و دیرینگی دیار تاریخی سنندج باشد.
شرایط بازدید از حمام شیشه
گردشگرانی که قصد سفر به سنندج را دارند، می توانند با خرید بلیط اتوبوس سنندج از آثار تاریخی و ارزشمند این شهر دیدن نمایند. حمام شیشه همه روزه به صورت رایگان پذیرای حضور علاقه مندان از ساعت 8 صبح الی 14 عصر است.
راه های دسترسی به حمام شیشه
علاقه مندان می توانند با استفاده از وسایل شخصی خود و یا وسایل نقلیه عمومی مانند تاکسی و اتوبوس های داخل شهری به راحتی به آدرس بیان شده مراجعه نموده و از حمام شیشه بازدید نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید